Κλείσιμο οδοφραγμάτων: Επιμένει το ΑΚΕΛ-Η απάντηση κυβέρνησης

Εμμένει το ΑΚΕΛ, σε δημόσιές του τοποθετήσεις, για αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών ως προς τη μελέτη κλεισίματος των οδοφραγμάτων.

Το ΑΚΕΛ διατύπωσε αρχικά αυτή τη θέση μέσω του Γ.Γ. Άντρου Κυπριανού, στις 3 Μαρτίου, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη σύσκεψη της 21ης Φεβρουαρίου, είπε ότι μελλοντικά θα μελετήσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα οδοφράγματα.

Μάλιστα, η φερόμενη τοποθέτηση του Προέδρου, διασυνδέθηκε, από πλευράς ΑΚΕΛ, με τις αξιώσεις που προβάλλει η ΕΔΕΚ σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνοκυπριακή πλευρά κατά των Τουρκοκυπρίων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ τη Δευτέρα (12/3), δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτά που έχουν διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ηγεσία, ούτε υπήρξε ποτέ καμία πρόθεση να κλείσουν οδοφράγματα».

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος επανέλαβε τη θέση περί προτάσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας για μελέτη κλεισίματος των οδοφραγμάτων, καθώς επίσης και αφαίρεση υπηκοοτήτων από αξιωματούχους του ψευδοκράτους.

Ο κ. Στεφάνου παρέπεμψε, προς επιβεβαίωση των όσων το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται, στους πολιτικούς αρχηγούς του ενδιάμεσου.

Κληθείς από το Sigmalive ο κ. Προδρόμου να σχολιάσει την επιμονή του ΑΚΕΛ για το εν λόγω ζήτημα, επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος δεν έχει πει οτιδήποτε για τα οδοφράγματα.

Εξυπηρετούν σκοπιμότητες οι δηλώσεις Ακιντζί, λέει ο Σ. Ζακχαίος

Για το θέμα των οδοφραγμάτων, δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε τη Δευτέρα (12/3) ο Σώτος Ζακχαίος, επικεφαλής της ε/κ τεχνικής επιτροπής για τη Διάνοιξη Οδοφραγμάτων.

Ο κ. Ζακχαίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί με τις οποίες ζητά επίσπευση των εργασιών από την ε/κ πλευρά ως ανεδαφικές, που στην πραγματικότητα εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Τάσος Χριστοδούλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.