Μάζεψαν χρήματα για τον Κύπριο φοιτητή που συνελήφθη στην Αμερική

Τον συνέλαβαν επειδή δεν ανανέωσε τη βίζα του.

Έρανο για τον Κύπριο φοιτητή Ρένο Ευθυμίου ο οποίος συνελήφθη στην Αμερική στις 23 Φεβρουαρίου, από  την Υπηρεσία Μετανάστευσης, οργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής στις 12 Μαρτίου.

Ο Κύπριος συνελήφθη και κρατείται στη φυλακή του Οχάιο επειδή δεν είχε ανανεώσει τη βίζα του ως φοιτητής, καθώς για οικονομικούς λόγους διέκοψε τις σπουδές του και εργαζόταν.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε εστιατόριο της Αστόρια,  κατάφερε να μαζέψει το ποσό των  7,425 δολαρίων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλιππος Χριστοφόρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους βοήθησαν για να μαζευτεί το ποσό και μιλώντας για τον Κύπριο φοιτητή, είπε πως  πήγε στη Νέα Υόρκη το 2015 έχοντας φοιτητική βίζα και πρόσφερε σε διάφορες οργανώσεις.

Όπως είπε, ” ο Ευθυμίου είναι ένα πολύ καλό παιδί που όλοι αγαπάμε και είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Παγκύπριου Συνδέσμου”.

Ο Ρένος, είπε, πήγε στο Σικάγο ούτως ώστε να πάρει πληροφορίες για πανεπιστήμια και επέστρεφε στη Νέα Υόρκη στις 23 Φεβρουαρίου. Οι άντρες της Υπηρεσίας Μετανάστευσης έψαχναν άλλον παράνομο μετανάστη ωστόσο εντόπισαν τον Κύπριο φοιτητή και τον συνέλαβαν.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου ανέφερε “προσλάβαμε δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει και την ίδια ώρα πληρώσαμε τα 2,000 δολάρια που χρειάζεται το Δικαστήριο για να αποφασίσει εάν θα τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση».

Σημείωσε πως η υπόθεση του φοιτητή είναι αρκετά δύσκολη ωστόσο θα συνεχίσουν τον αγώνα για την αποφυλάκιση και την ανανέωση της βίζας του και πως ο Σύνδεσμος θα πληρώσει τα δίδακτρα ούτως ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του.

Οι γονείς του φοιτητή βρίσκονται στην Κύπρο και πολεμούν για το μέλλον του γιου τους, με τον οποίο επικοινωνούν συχνά και προσπαθεί να τους δώσει κουράγιο.

Άντρη Χαραλάμπους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.