Τελικά, ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ κάνουν οι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ στην Tουρκία…

Μάζεψαν οι δικοί του τον Ερντογάν! «Δεν εννοούσε ότι θα καταλάβουμε απόψε την Αφρίν»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “βγήκε” και με… κορώνες ανακοίνωσε ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (14.03.2018) οι τουρκικές δυνάμεις θα έχουν καταλάβει την Αφρίν. Μόνο που υπερέβαλε φαίνεται. Και τον “μαζεύουν” ακόμη και οι δικοί του.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ». Αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα. Μιλούσε σε Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους.

Φυσικά η ομιλία του μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Για να ακούσουν όλοι ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας είναι ένα βήμα από την κατάληψη της Αφρίν. Αλλά μάλλον είχε υπολογίσει χωρίς τον… «ξενοδόχο». Και δεν είναι αυτοί (μόνο) οι Κούρδοι. Είναι ακόμη και οι «δικοί» του.

Επιχείρηση… «μαζέψτε τον Ερντογάν»

Από την Τρίτη, ήδη, η Άγκυρα είχε ανακοινώσει πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη. Λίγη ώρα μετά το «θα μπούμε ως το βράδυ στην Αφρίν» του Ερντογάν, ήρθε η αναδίπλωση. Όχι βέβαια από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Τα σχόλια του Τούρκου προέδρου αναφέρονται στην ολοκλήρωση της περικύκλωσης της πόλης μέχρι σήμερα το βράδυ, όχι στην πτώση της». Αυτό δήλωσε «πηγή» στο γραφείο του Ερντογάν.

«Η πρόταση ‘ελπίζω ότι η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ’ στην ομιλία του προέδρου μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτή ως ‘η περικύκλωση θα έχει ολοκληρωθεί ως απόψε’», διευκρίνισε η «πηγή».

Κούρδοι: Ερντογάν, λες ψέμματα

Αντίδραση, φυσικά, υπήρξε και από την πλευρά των Κούρδων. Οι οποίοι κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Τουρκίας πως λέει ψέμματα.

«Δεν είναι ρεαλιστική η πρόβλεψη της Άγκυρας ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα έχουν καταλάβει την Αφρίν στην Συρία ως το βράδυ», ανακοίνωσε η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας.

«Απόψε θα πάρει όλη την Αφρίν;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Νούρι Μαχμούντ.

Kurdish female fighters of the Women Protection Unit (YPJ) attend military training near Qamishli city.

«Ο Ερντογάν λέει ψέμματα στον λαό, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος των YPG χαρακτήρισε εξάλλου ψευδή και τη δήλωση του Ερντογάν ότι οι άμαχοι που ζουν στην πόλη απομακρύνονται από εκεί μέσω ενός ειδικού διαδρόμου που έχει δημιουργηθεί.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ρε, λέτε να δίνουν …προμήθεια στους Kούρδους για τα φέρετρα;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.