Άκουσαν πως γα*στε τρέξανε και οι γυφτοσκοπιανοί, μιμούμενοι το τσογλάνι στα κατεχόμενα…

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: «Παράλογες» ορισμένες ελληνικές θέσεις – Ακιντζί: Να αλλάξουν νοοτροπία οι Ε/κ, είναι μαξιμαλιστές!

Διπλωματικές πηγές εκφράζουν απορίες σχετικά με το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, την ώρα που «πυροδοτεί» την κατάσταση… Στον «παραλογισμό» πλησιάζουν ορισμένες ελληνικές θέσεις, φέρεται να δηλώνει ο υπουργός  Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η δήλωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή», έγινε σε συναντήσεις που είχε με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Τα λεγόμενα Ντιμιτρόφ προκάλεσαν ερωτήματα στην Αθήνα, εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια.

Διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η «Καθημερινή», εκφράζουν απορίες σχετικά με το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο Σκοπιανός αξιωματούχος, την ώρα που «πυροδοτεί» την κατάσταση.

Την ίδια ώρα στα Σκόπια, ο Ζάραν Ζάεφ ανακοίνωσε ανασχηματισμό με στόχο την ισχυρότερη κυβερνητική πλειοψηφία. Οπως είπε, θα μιλήσει πιθανώς με όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του VMRO-DPMNE.

Οι πιθανές αλλαγές, σύμφωνα με τον Ζάεφ, θα είναι ένα μήνυμα προς όλους πως η κυβέρνηση μέσα από ισχυρή και σταθερή πλειοψηφία θα λάβει σοβαρές αποφάσεις για τη χώρα, οι οποίες βρίσκονται στο προσκήνιο.

«Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει η νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων και να εγκαταλείψουν τον μαξιμαλισμό», δήλωσε ο Ακιντζί τσογλάν

Είπε ότι πρέπει να φανεί ότι μπορεί να αλλάξει η προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς και να υπάρξει η ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο που ζήσαμε στο Κραν Μοντανά.

Ο Ακιντζί είπε ότι δεν έχει απορρίψει συνάντηση με τον κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, αλλά «εάν δεν υπάρξει μια αλλαγή στην στάση των Ελληνοκυπρίων, δεν θέλουμε να βρεθούμε σε μια διαδικασία που θα τελειώσει πριν καν αρχίσει».

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ακιντζί, μετά την συνάντηση του με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, είπε ότι ο κ. Μίτσελ «τον άκουσε με προσοχή» και πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών θα συνεχιστεί και «φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες, αυτό το ενδιαφέρον θα αυξηθεί».

To ανδρείκελο της Άγκυρας μίλησε για μια κατάσταση σήμερα, που απειλεί την γαλήνη στη θάλασσα. Πρόσθεσε όμως ότι «είναι εφικτό να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας, τόσο μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, όσο και μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας στη ανατολική Μεσόγειο».

‘Ετσι του είπαν στην Αγκυρα να λέει…

Υποστήριξε ότι ο πιο πρακτικός, σύντομος και φτηνός τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ μαζί, προς την Ευρώπη, είναι μέσω της Τουρκίας και πως «ο αγωγός μέσω της νότιας Κύπρου στην Κρήτη, την Ελλάδα και την Ιταλία είναι πολύ πιο ακριβός, χρονοβόρος και περνά από βαθιά νερά». Επίσης, ανέφερε πως «ηλεκτρικό καλώδιο μπορεί να συνδέσει την Κύπρο με την Μέση Ανατολή και μέσω της Τουρκίας με την Ευρώπη».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.