ΑΟΖ: Η παγίδα του …παμπόνηρου Αναστασιάδη στα βλίτα τους Αμερικάνους…

Είμαι βέβαιος ότι ο Αλλάχ θα φωτίσει τον Ερντογάν εφέντη ν’ αλλάξει γνώμη και με σώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Γράφει ο Ανδρέας Τ. Λουκάς

Παρακαλώ διαβάστε τις δύο αναρτήσεις [στο ΣΙΓΜΑ και στον Φιλελεύθερο]  με προσοχή. Το πρώτο είναι συνέντευξη του Αναστασιάδη στο Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera [http://www.sigmalive.com/news/kypriako/495782/ptd-se-al-jazeera-den-thelo-stratiotiki-emploki-me-tourkia] στο οποίο ο πανεξυπνότατος πολυχρονεμένος αφέντης μας, λέει δύο πολύ «ευφυή» πράγματα: Πρώτον πως «κλώτσησε την μπάλα» στα πόδια των Αμερικάνων από τους οποίους αναμένει να βγάλουν εκείνοι το φίδι από την τρύπα του, αφού ο ίδιος έκανε εκείνο που έπρεπε όσον αφορά το φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ (κούνια που τον κούναγε…) και δεύτερο πως «δεν επιθυμεί στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία»!!! Σάμπως και η Τουρκία το μόνο για το οποίο νοιάζεται, είναι να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του εκλαμπρότατου «μας»!!!

Και το δεύτερο είναι μια ανάλυση του καθηγητή κ. Μάριου Ευρυβιάδη, η οποία αναφέρεται στις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ σε ότι αφορά την προμήθεια με φυσικό αέριο της Ευρώπης.

http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/501310/ameriki-fysiko-aerio-kai-paggosmia-agra

Και όσον αφορά το πρώτο, προφανώς ο ευφυής Κύπριος, έχει την εντύπωση πως «τύλιξε» τις ΗΠΑ, οι οποίες τώρα, θέλουν, δεν θέλουν, τι να κάνουν αφού τις μπλέξαμε, θα στείλουν τα στρατά τους να προστατέψουν τα αέρια μας από τους Τούρκους! Και ίσως αυτό το πράγμα οι σαλιάρηδες που περιστοιχίζουν τον Αναστασιάδη να μας το παρουσιάσουν και σαν δείγμα της στρατηγικής που εφαρμόζει το αφεντικό τους. Για να μας αποστομώσουν που τους κατηγορούμε πως δεν έχουν ιδέα από στρατηγική!

Βέβαια προσωπικά καμίαν τέτοια ειδικότητα δεν διαθέτω, αλλά, απλοϊκά πράγματα, ας περιγράψουμε εδώ μια στρατηγική την οποία εφαρμόζει αυτή την στιγμή ο Τούρκος, έτσι, για να πούμε κάτι.

Επίκειται οσονούπω η διάσκεψη της Βάρνας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Από όπου η ψυχορραγούσα, παρά τις φωνασκίες και τις απειλές του Ερτοάν, τουρκική οικονομία, αναμένει να εισπράξει, περί τα τρία δις Ευρώ. Από την άλλη στην Συρία, η Τουρκία χρησιμοποίησε δυνάμεις πολύ πέραν των σχεδιασμών της για να κάνει ζάφτι τους Κούρδους, αποσύροντας αυτές τις δυνάμεις από τον Έβρο και το Αιγαίο. Και επίσης, έχει πρόβλημα με τους πιλότους των F-16 της, επειδή αποστράτευσε ή φυλάκισε (ή τους έφυγαν από φόβο…) πλείστους από αυτούς με την κατηγορία της συμμετοχής στο «πραξικόπημα» του Ιουλίου του 2016.

Τι κάνει αυτή την στιγμή; Απολύτως τίποτα σε Αιγαίο και Κύπρο! Ενώ την αμέσως προηγούμενη περίοδο, μέχρι και σε απαγωγή στρατιωτικού Ελληνικού προσωπικού είχε προχωρήσει, τώρα, ούτε αεροπλάνα στον Ελληνικό εναέριο χώρο στέλνει, ούτε φρεγάτες στα Ίμια και στο Καστελόριζο, ούτε στην Κυπριακή ΑΟΖ. Γιατί; Απλά, από καλά υπολογισμένο «τάιμινγκ». Πρώτα τα συμφέροντα τους και οι δυνατότητες τους και μετά, στην ώρα του και ο τσαμπουκάς. Τουτέστιν, δεν γλιτώσαμε από δαύτους. Ούτε «φοβήθηκαν» τους Αμερικάνους. Ξέρουν μόνο, πού, πως και πότε και να μιλούν και να δρουν και να απειλούν! Εμείς; Γνωρίζουμε; Μπαααα… Ανοίγουμε το απύλωτο στόμα μας και αμολάμε βαρέλες!

Και βέβαια, έπεται και συνέχεια. Με δεδομένο την ανάλυση του κ. Ευρυβιάδη, τι μέλλον έχει το αέριο μας, το οποίο θα πρέπει πρώτα να ανακαλυφθεί, μετά να βγει στην επιφάνεια, μετά να μπει σε αγωγό που ακόμα είναι στο στάδιο της μελέτης,  και μετά να λάβει την άγουσα για την Ευρώπη, (αφού πρώτα μας το επιτρέψουν οι Τούρκοι…), σε σύγκριση με το αέριο που παράγουν στην επιφάνεια της γης οι Αμερικάνοι, οι οποίοι ήδη έχουν τα πάντα σε λειτουργία και έτοιμα, για την μεταφορά του, εκτός από την αποτελεσματική … πειθώ που διαθέτουν; Να πούμε, όπως λέει και ο κ. Ευρυβιάδης, να προβληματιστεί ο Λακκοτρύπης; Τι να κάνει κ. Ευρυβιάδη μας; Να προβληματιστεί; Τι είναι αυτό; Το πουλάνε στα περίπτερα;

Και μια αφελής απορία: Αφού η Ευρώπη είναι σε οικονομικό πόλεμο με την Ρωσία (λόγω, λέει, Ουκρανίας!!!), η οποία είναι ο κύριος προμηθευτής της σε φυσικό αέριο, (άλλο και τούτο!!!), πως και δεν τσακίζεται να μας καλύψει και να μας χρηματοδοτήσει, για να έχει το δικό μας φυσικό αέριο, ή το Ελληνικό, που είμαστε και Ευρωπαίοι, και κάθισε και παριστάνει τον θεατή; Ή μήπως απλά το προτιμά «οθωμανικό»;

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.