Διέξοδο μέσω οδοφραγμάτων – Βιάζονται για …διάνοιξη οι Τ/κ

Διέξοδο μέσω των οδοφραγμάτων αναζητούν Μουσταφά Ακιντζί και κατοχικό καθεστώς. Τα τελευταία 24ωρα επιχειρούν να στρέψουν τη συζήτηση στο Κυπριακό στο θέμα της διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης. Δείγμα της αδυναμίας του κατοχικού ηγέτη να κινηθεί πέραν των ορίων που του επιβάλλει η Άγκυρα. 

Το περασμένο Σάββατο, σε μια κίνηση που σαφώς στόχευε στο να πάει η συζήτηση για το Κυπριακό σ’ ένα θέμα που δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είτε για τη μια είτε για την άλλη πλευρά, ο Μουσταφά Ακιντζί μετέβη στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Σε δηλώσεις του, ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξει μεγάλη χρονική διαφορά στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου.

Ο Μ. Ακιντζί είπε ότι ο δρόμος που πρέπει να ασφαλτοστρωθεί στη «νότια» Κύπρο για το Απλίκι είναι τρία χιλιόμετρα και σε περίπτωση που αυτό γίνει εντός τριών μηνών, τα δύο οδοφράγματα μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα. Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια, πρόσθεσε, από τη λήψη της απόφασης για άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, ολοκλήρωσε τις εργασίες που της αναλογούν όσον αφορά την υποδομή του δρόμου σε Δερύνεια και Απλίκι και αυτό που λείπει είναι τα κουβούκλια που θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ταυτοτήτων και από το «τελωνείο».

Επί του ιδίου θέματος έκανε χθες την εμφάνισή του και ο Σερντάρ Ντενκτάς. Σε γραπτή δήλωσή του απηύθυνε έκκληση στην ε/κ ηγεσία «να ολοκληρώσει τις εργασίες που της αναλογούν, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, για να μπορέσουν να ανοίξουν ταυτόχρονα τα δύο οδοφράγματα, Δερύνειας και Απλικίου».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς αναφέρει ότι η συμφωνία που έγινε τον Μάιο του 2015 μεταξύ των “δύο ηγετών” αφορούσε το άνοιγμα των δύο οδοφραγμάτων μαζί, στο πλαίσιο μιας σειράς ΜΟΕ. Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, έχει ολοκληρώσει το δύσκολο μέρος των εργασιών που ήταν η υποδομή των δρόμων και στα δύο οδοφράγματα και είναι έτοιμη για το άνοιγμά τους στο πλαίσιο της τότε συμφωνίας. Ωστόσο, πρόσθεσε, «η ε/κ πλευρά όπως κάνει σε όλα ΜΟΕ, είναι απρόθυμη σε αυτή τη συμφωνία και χρησιμοποιεί κάθε είδους παιχνίδι για να παρεμποδίσει το εγχείρημα».

Ο Σερντάρ Ντενκτάς υποστηρίζει ότι η ε/κ πλευρά λόγω της απροθυμίας της στο να προχωρήσουν τα συμφωνημένα ΜΟΕ, καθυστερεί συνεχώς και στην διασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και στη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων.

«Έχει γίνει ειδική στο να δημιουργεί ανασφάλεια και ένταση και στα ΜΟΕ. Τα ΜΟΕ, εάν είναι ακόμα μέρος μιας συμφωνίας, πρέπει να προχωρήσουν παραμένοντας πιστοί οπωσδήποτε στην αρχή της αμοιβαιότητας», σημείωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς, λέγοντας ότι χρειάζονται θετικά βήματα και από τους δύο ηγέτες στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν κάνει.

“Φ”

>>> Ήρθαν από τα Κατεχόμενα φορτωμένοι τυριά και χαλλούμια για τις φλαούνες!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.