Επίθεση κουκουλοφλόρων [της ΜΙΤ ή του Σόρος] σε οίκημα Κυπρίων φοιτητών στην Θεσσαλλονίκη

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν κουκουλοφλόροι στο οίκημα της κυπριακής φοιτητικής παράταξης της Πρωτοπορίας Θεσσαλλονίκης τα μεσάνυχτα. 

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση της εν λόγω παράταξης διευκρινίζοντας ότι αφού έπσασαν την τζαμαρία κατόπιν επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα τραυματίζοντας μερικούς εξ αυτών.

Ανακοίνωση της Πρωτοπορίας

Για ακόμα μια φορά, η μεγάλη και περήφανη Παράταξη μας έγινε στόχος επίθεσης από άνανδρους. Υπό την προστασία της νύχτας αλλά και με καλυμμένα τα πρόσωπα, τα οποία θυμίζουν άλλες εποχές επιτέθηκαν στο οίκημα μας μερικές ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Εκείνη την στιγμή βρίσκονταν στον χώρο στελέχη αλλά και φίλοι της παράταξης αφού είχε διοργανωθεί ένα μικρό γλέντι. Αρχικά σπάζοντας την προστατευτική τζαμαρία του οικήματος με κλωτσιές αλλά και με την χρήση φωτοβολίδας εισήλθαν στο εσωτερικό του χώρου.

Εισερχόμενοι σ αυτόν πέταξαν ότι βρήκαν μπροστά τους (μέχρι και μεταλλική ψησταριά!!!) εναντίον των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο οικημα. Από την βαναυσότητα τους τραυματίστηκαν στελέχη της παράταξης μας(ευτυχώς όχι σοβαρά) αφού δεν δίστασαν ακόμα και να βιαιοπραγήσουν απρόκλητα αφού κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν τους προκάλεσε. Στην συνέχεια συνέχισαν το σπάσιμο του εσωτερικού του οικήματος μας και έφτασαν ακόμα και στο σημείο να κλέψουν εικόνες ηρώων οι οποίες βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το συμβάν δεν αποτελεί πλήγμα μόνο για την ιστορική μας παράταξη αλλά για όλο τον φοιτητόκοσμο της Μακεδονίας και ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα. Καταδικάζουμε απερίφραστα το συμβάν και δηλώνουμε ρητά προς κάθε κατεύθυνση όποια και αν είναι αυτή ότι θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε συμφοιτητή μας, τιμώντας την ιερά παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Ποτέ δεν υποχωρήσαμε και ποτέ δεν σταματήσαμε να δίνουμε απαντήσεις, πάντα με επιχειρήματα, θέσεις και ιδέες. Αυτό θα πράξουμε για ακόμα μια φορά και να γνωρίζουν όλοι ότι μόνο πείσμα προκαλούν στους περήφανους Πρωτοπόρους τέτοιες ενέργειες δειλίας.

Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης θέλοντας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα μας, έχουμε κινηθεί νομικά και η αστυνομία βρίσκεται ήδη στα χνάρια των δραστών!

«Οι ιδέες είναι σαν καρφιά, όσο τις χτυπάς τόσο βαθύτερα μπαίνουν».

” Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις. ”

Κ.Π.Καβάφης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.