Υπουργείο Μοναξιάς στη Βρετανία

Υπουργείο Μοναξιάς θέσπισε η βρετανική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια προσπάθεια με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου που πλήττει έναν στους δέκα πολίτες της χώρας. Η πρωθυπουργός Μέι θέλει να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ [φωτο], η οποία δολοφονήθηκε από εξτρεμιστή πριν το δημοψήφισμα για το Βrexit, τον Ιούνιο του 2016.

Η αδικοχαμένη γυναίκα είχε συστήσει μια επιτροπή για την αντιμετώπιση της μοναξιάς. Η υπουργός Αθλητισμού, Τρέισι Κράουτς, θα αναλάβει το νέο κυβερνητικό ρόλο, παράλληλα με τα καθήκοντα που ασκεί σήμερα.

«H μοναξιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Σημαίνει κοινωνική απομόνωση. Μπορεί να επιδεινωθεί από προβλήματα κινητικότητας ή την ηλικία, για παράδειγμα. Όλοι όμως μπορεί να αισθάνονται μόνοι. Ένα από τα στοιχεία που αναδείχθηκαν από την εργασία της επιτροπής Κοξ είναι πως δεν υπάρχει καμιά συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο. Αυτή είναι και η πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε», ανέφερε η Τρέισι Κράουτς.

Οι έρευνες δείχνουν πως η μοναξιά συνδέεται με την άνοια, την πρόωρη θνησιμότητα και την υπέρταση.

Οι περισσότεροι Βρετανοί ηλικίας άνω των 75 ετών ζουν μόνοι τους και περίπου 200.000 ηλικιωμένοι στη χώρα δεν έχουν συνομιλήσει με κάποιο φίλο ή συγγενή τους για τουλάχιστον ένα μήνα.

One thought on “Υπουργείο Μοναξιάς στη Βρετανία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.