Οι εύζωνες αποχαιρέτισαν την Ομογένεια Αυστραλίας

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου της Μελβούρνης.

Οι εύζωνες στο Κυβερνείο της Βικτώριας

Τους επαίνους όλων απέσπασαν ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Αντώνης Τσουρδαλάκης και οι συνεργάτες του για την άψογη οργάνωση της παρέλασης για την εθνική μας επέτειο, την περασμένη Κυριακή στη Μελβούρνη, αλλά και της περιοδείας του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς που άφησε άριστες εντυπώσεις.

Οι εύζωνες, εκτός από τη συμμετοχή τους στην παρέλαση, επισκέφθηκαν σχολεία και φορείς της παροικίας καθώς και πολιτειακά ιδρύματα και πραγματικά εντυπωσίασαν.

Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν τους δόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους η Ελληνική Κοινότητα Box Hill.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Στουπάς, παρουσία πολλών μελών και υποστηρικτών του οργανισμού.


Πρωθυπουργός της Βικτώρια (Αυστραλίας): «Η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο ο Παρθενώνας»!


Ειπώθηκαν πολλά και ανταλλάχθηκαν ακόμα περισσότερα δώρα και στο τέλος τόσο εκ μέρους της Προεδρικής Φρουράς, ο αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος, όσο και εκ μέρους της παροικίας η κ. Ρένα Φραγκιουδάκη, ευχαρίστησαν τον Αντώνη Τσουρδαλάκη και τους συνεργάτες του.

Όπως υπογραμμίστηκε η φετινή παρέλαση ήταν η μαζικότερη των τελευταίων 20 χρόνων στη Μελβούρνη.

Ο κ. Τσουρδαλάκης είπε ότι είναι ολοφάνερο σε όλους πόσο εντυπωσίασε τους πάντες η επίσκεψη των ευζώνων και ζήτησε ανάλογες επισκέψεις να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

«Χιλιάδες παιδιά φωτογραφήθηκαν μαζί τους και αυτό λέει πολλά» είπε χαρακτηριστικά.

Σε εκδήλωση που ακολούθησε στη συνέχεια εντός του κοινοβουλίου, Έλληνες και Αυστραλοί, αναφέρθηκαν σε σύντομες ομιλίες τους, στους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τα δύο Έθνη αλλά και τους κοινούς αγώνες ενάντια σε κάθε ολοκληρωτισμό και επιβουλή.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Πολιτεία της Βικτώρια κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος παρέθεσε στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης δεξίωση προς τιμήν της Εθνικής επετείου, ενώ το άγημα των Ευζώνων θα συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων και επισκέψεων που έχει προγραμματίσει η ομογένεια τις επόμενες δύο ημέρες, με κορύφωση την Κυριακή με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Μελβούρνης.

Εξάλλου, τη Δευτέρα οι εύζωνες επισκέφθηκαν το Κυβερνείο της Βικτώριας όπου τους υποδέχθηκε η κυβερνήτης της Πολιτείας, κ. Linda Dessau, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα επισκέφθηκαν το Κολλέγιο «Άγιος Ιωάννης».

Ιστορικό ντοκουμέντο: Αυστραλοί και Εύζωνες τον Απρίλιο του 1941 στην Ακρόπολη.

 

One thought on “Οι εύζωνες αποχαιρέτισαν την Ομογένεια Αυστραλίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.