Μοντέλο χωρίς πόδια αρνείται τον χαρακτηρισμό της «ανάπηρης»

Η Κάνια Άμπερλι Σέσερ άρχισε τη ζωή της από πολύ μειονεκτική θέση σε σχέση με τους περισσότερους: Βρέθηκε παρατημένη ως μωρό κάπου στην Ταϊλάνδη, έχοντας γεννηθεί χωρίς πόδια. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Unilad, η 25χρονη σήμερα ζει στο Λος Άντζελες, όπου εργάζεται ως μοντέλο, αρνούμενη να αποδεχτεί τον χαρακτηρισμό «ανάπηρη»- αντ’αυτού αυτοχαρακτηρίζεται ως «μοναδικά διαφορετική».

Η Κάνια είχε βρεθεί στο Πακ Τσονγκ της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης δίπλα στον δρόμο. Αυτοί που τη μάζεψαν από την κουβέρτα όπου βρισκόταν διαπίστωσαν πως δεν είχε πόδια, χωρίς να υπάρχουν ίχνη κάποιας χειρουργικής επέμβασης, οπότε και θεωρείται πως έτσι γεννήθηκε.

«Μου είπαν πως, όταν με εγκατέλειψαν, σε απόσταση ήταν μια νεαρή κοπέλα, ηλικίας 18-20 ετών.

Μάλλον δεν ήταν από την περιοχή, αλλά με κοιτούσε με “όπως θα κοιτούσε μια μητέρα”. Όχι πολύ μετά, λέγεται πως πήρε το τρένο για την πόλη, οπότε νομίζω πως ίσως ήταν η μητέρα μου» είπε η ίδια στο Unilad.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας δεν επέτρεψε σε αυτό το χαρακτηριστικό της να της επιβάλει έναν τρόπο ζωής: «Ειλικρινά δεν χρησιμοποιώ τον όρο “ανάπηρη”, περισσότερο μοναδικά διαφορετική. Το “ανάπηρος” για εμένα μοιάζει με λέξη που σε εμποδίζει να είσαι αυτό που είσαι.

Μπορώ ακόμα να κουνιέμαι και να περπατώ στα χέρια. Το να έχεις γεννηθεί χωρίς κάτι και το να πρέπει να τα βγάλεις πέρα με τη ζωή σε προκαλεί με τον δικό του τρόπο. Γεννήθηκα χωρίς πόδια, οπότε πρέπει να κάνω τη ζωή μου με τον τρόπο μου- μέσα από τη δική μου οπτική της πραγματικότητας».

Η ίδια έχει υποστεί bullying, ωστόσο δεν επιτρέπει στον εαυτό της να την καταβάλει. «Η ζωή συνεχίζεται. Η οικογένεια που με υιοθέτησε είναι εδώ για να με υποστηρίζει και να με βοηθά να πετύχω τους στόχους μου» λέει σχετικά.

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.