Η Lily Allen λέει ότι δεν αισθάνεται αισιόδοξη για το κίνημα #MeToo

Η Αγγλίδα καλλιτέχνης, Lily Allen αμφισβήτησε τον αντίκτυπο που προκάλεσε το κίνημα #MeToo για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια – τραγουδοποιός, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια σε συνέντευξή της στο Vice ενόψει της κυκλοφορίας του νέου της άλμπουμ «No Shame» το καλοκαίρι, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται αισιόδοξη ότι θα έρθει πραγματικά αλλαγή.

Η Lily Allen ρωτήθηκε πώς η υποστήριξη των διάσημων στο κίνημα #MeToo «επέφερε μια μεγάλη αλλαγή» και απάντησε «Έχει; Ποιος συνελήφθη; Ποιος πήγε στη φυλακή;». 

«Αν ο Harvey Weinstein είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε 52 ανθρώπους, θα βρισκόταν στη φυλακή μέχρι τώρα. Δεν βρίσκεται» υπογράμμισε.

«Είτε πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το τι θεωρούμε αποδεκτό σε ανθρώπινο επίπεδο και πρέπει να αρχίσουμε να το τιμωρούμε ως τέτοιο ή απλά πρέπει να σταματήσουμε».

«Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να μιλάνε για τα #MeToo πράγματα, αυτό που είδα ήταν πολλοί άντρες είπαν “όχι εγώ”, “δεν συμπεριφέρομαι έτσι” όταν πολλοί άντρες, τους οποίους γνωρίζω συμπεριφέρονται έτσι. Κανείς δεν έχει κάνει τίποτα. Ξέρετε τι εννοώ; Δεν έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους» τόνισε.

«Απλά δεν φαίνεται να έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη. Κανένας δεν αλλάζει. Όλοι λένε, “αυτό μου συνέβη, αυτό είναι πραγματικά απαίσιο”, [αλλά] τι συμβαίνει ως αποτέλεσμα; Υπάρχει δημόσιος εξευτελισμός: “Αχ, όχι, Θεέ μου, έχεις διαγραφεί από το Twitter”. Αυτό δεν αλλάζει αυτό που συνέβη».

Απαντώντας στην ερώτηση αν αισθάνεται «αισιόδοξη» ότι θα επέλθει πραγματική αλλαγή, η Allen τόνισε: «Όχι, δεν είμαι. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι στην ατζέντα του Τραμπ, ή οποιουδήποτε πρόκειται να αναλάβει την ατζέντα της Τερέζα Μέι. Απλά δεν νομίζω ότι είναι προτεραιότητα».

Τον περασμένο μήνα, η Allen μίλησε για τις αδικίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη μάχη της εναντίον των Twitter trolls.

«Πολλές φορές λέω πράγματα που πραγματικά δεν είναι τόσο άσχημα [και] αυτά αποκρύπτονται και παίρνουν μία εντελώς διαφορετική σημασία. Πολλά πράγματα που έχω στο timeline μου είναι φρικτά και απειλητικά. Αυτοί οι άνθρωποι λένε πολλά φρικτά πράγματα για μένα, τα παιδιά μου, ο ρόλος μου ως μητέρα, η δουλειά μου – είναι όλοι εντάξει με αυτό; Είμαστε όλοι άνετοι με αυτό; Ως ανθρώπινα όντα; Είναι αυτό ένα άνετο περιβάλλον για να βρισκόμαστε μέσα;» παρατήρησε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

>>> Η ιστορία της Έλενας Φραντζή που συγκλόνισε την Κύπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.