ΑΝΑΛΥΣΗ: Θα έχουμε ένα δεύτερο δείπνο υποταγής…

Ο Σάββας Ιακωβίδης σχολιάζει τις κινήσεις της Τουρκίας

Τη θέση ότι το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί θα αποτελέσει την υποταγή της δική μας πλευράς στις απαιτήσεις της Τουρκίας, εξέφρασε ο πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος, Σάββας Ιακωβίδης.

Ο κ. Ιακωβίδης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ, «Τομές στα Γεγονότα», ανέλυσε την τουρκική εξωτερική πολιτική, με τον κ. Ερντογάν στο πηδάλιο της χώρας, υπογραμμίζοντας εμφαντικά ότι η συγκεκριμένη προκλητική πολιτική που ακολουθεί, δεν θα σταματήσει.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Ιακωβίδης, οι δυο λόγοι για τους οποίους ο κ. Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική έχουν να κάνουν πρώτο για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς και ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο έχει εκπονηθεί εδώ και δεκαετίες.

«Υπάρχει ένας τουρκικός σχεδιασμός, μακράς πνοής, ο οποίος δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, γιατί η Τουρκία θέλει να διεκδικήσει όχι μόνο να καταστεί περιφερειακή δύναμη αλλά και μεγάλη (παγκόσμια) δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν, πρόσθεσε ο κ. Ιακωβίδης ένεκα των γεωστατικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν οι μεγάλες δυνάμεις από την Τουρκία «παίζει και εκβιάζει εκ του ασφαλούς».

«Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου είναι ο προάγγελος της απόκτησης πυρηνικής δύναμης της Τουρκίας. Kαι τότε ποιος θα μαζέψει την Τουρκία; Κανένας.», τόνισε χαρακτηριστικά.

One thought on “ΑΝΑΛΥΣΗ: Θα έχουμε ένα δεύτερο δείπνο υποταγής…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.