Απαγόρευση εξόδου στον σκοτεινό Μαρινάκη και τους συνεργάτες του

Κλείνει τα σύνορα η Ειρήνη Τζίβα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στους συνεργάτες του Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη, Ηλία Τσακίρη και Νίκο Συντυχάκη, με διάταξη που εξέδωσε για την απαγόρευση εξόδου τους από την χώρα, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε πριν λίγες ημέρες εις βάρος τους σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του ΝΟΟR1 .

O Βαγγέλης Μαρινάκης και οι τρεις συνεργάτες του βάσει του εισαγγελικού πορίσματος κατηγορούνται για αγορά, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης. Ταυτόχρονα ερευνάται η εγκληματική λαθρεμπορία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή ακόμη και ισοβίων δεσμών.

Η εισαγγελική διάταξη θα πρέπει πάντως να επικυρωθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά στο οποίο δεν αποκλείεται να εμφανιστούν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι αυτοπροσώπως προκειμένου να αντικρούσουν τον περιοριστικό αυτό όρο. Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Τετάρτη 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας θεωρεί ύποπτο φυγής τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό να θελήσουν να διαφύγουν από την χώρα ώστε να μην αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη. Άλλωστε οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφήνουν ανοικτό γι αυτούς ακόμα και το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.