Κυριακή των Βαΐων στο Harrow, ΒΔ Λονδίνο

O Ιερός Ναός των Μεγαλομαρτύρων Αγίων Παντελεήμονος και Παρασκευής, στο Harrow – ΒΔ Λονδίνου, ήταν όμορφα στολισμένος για την Κυριακή των Βαΐων. Πολλές εκατοντάδες πιστών, Ομογενών και ετερογενών Ομοδόξων, εκκλησιάσθηκαν και συμμετείχαν στις ιερές τελετές, όπως ορίζει η Αγία Εκκλησία μας για την ημέρα αυτή, κατά την οποία εορτάζουμε την πανηγυρική Είσοδο του Κυρίου μας στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων.

Μεγάλο πλήθος πιστών, μικρών και μεγάλων, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και κατόπιν έλαβαν μέρος στην ιερά Λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού, κρατώντας την εικόνα των Βαΐων και κλάδους ελαίας. Στην επιστροφή στον Ιερό Ναό αναγνώσθηκε το καθιερωμένο Ευαγγελικό ανάγνωσμα και ευλογήθηκαν οι σταυροί των βαΐων, τους οποίους μοίρασε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας σε όλο το εκκλησίασμα.

Στη συνέχεια αρκετές δεκάδες μέλη της Κοινότητας φιλοξενήθηκαν στο ψαρεστιατόριο Barracuda, ιδιοκτησίας του ζεύγους Γιαννάκη και Άντρης Χριστοφή που, και με την παράλληλη χορηγεία των γονέων Πέτρου (Αντιπροέδρου Α΄ της Κοινότητας) και Αναστασίας Χριστοφή, προσέφεραν ένα νοστιμότατο γεύμα στους συνδαιτυμόνες, το οποίο απέδωσε το ποσό των £1300 υπέρ της αγιογράφησης του Ιερού Ναού.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, ο Ταμίας Σωτήρης Κωνσταντίνου και η Πρόεδρος της Βοηθητικής Αδελφότητας Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου ευχαρίστησαν εγκάρδια τους ιδιοκτήτες, τους χορηγούς και τους συμμετέχοντες, και προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στην οικογένεια Χριστοφή! Ευχήθηκαν δε σε όλους Καλό Μεγαλοβδόμαδο και Ευλογημένη Ανάσταση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.