Έγιναν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Γυρίσματα στον αρχαιολογικό χώρο από τον σκηνοθέτη του Old Boy, Παρκ Τσαν Γουκ, για τη σειρά «The Little Drummer Girl»

Από χθες 12 Απριλίου «πήραν μπρος» οι κάμερες για τα γυρίσματα στο Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, για την τηλεοπτική σειρά παραγωγής του BBC η οποία υπό τον τίτλο «Μικρή τυμπανίστρια», σε σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ θα προβληθεί σε 80 χώρες του κόσμου. 

Η «Μικρή Τυμπανίστρια» είναι ένα κατασκοπικό έργο του γνωστού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, με πρωταγωνιστές έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη, έναν κατάσκοπο των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και μια Αγγλίδα ηθοποιό διπλή πράκτορα. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί όπως οι: Φλόρενς Πιού, Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ και Μάικλ Σάνον.

Ο ίδιος ο Παρκ Τσαν Γουκ ( έχει κάνει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες «Oldboy», «Stoker», «Η Υπηρέτρια», «Η εκδίκηση μιας κυρίας») ζήτησε να γίνουν τα γυρίσματα στον χώρο του Σουνίου, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της παραγωγής, ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά το Σούνιο, το οποίο έχει «την πιο ισχυρή εικόνα από οπουδήποτε αλλού».

Το θρίλερ με την αδειοδότηση

Στο πρώτο αίτημα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) δεν συναίνεσαν στη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης καθώς όπως τόνισαν η μεγάλη χρονική έκταση (η κινηματογράφηση θα γινόταν αυθημερόν από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ), ο μεγάλος αριθμός προσώπων (ως και 120 άνθρωποι θα στέκονταν σε σημεία ελέγχοντας τη ροή των επισκεπτών και σταματώντας την για λίγο όταν χρειαζόταν) και ο βαρύς εξοπλισμός- δυσχεραίνουν υπέρμετρα τη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και μάλιστα σε μια περίοδο αιχμής κατά την οποία καταφτάνουν ως και 1.000 επισκέπτες. Τελικά, μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και το νέο αίτημα για λιγότερο χρόνο γυρισμάτων, το ΚΑΣ άναψε το «πράσινο φως».

Όπως φαίνεται λοιπόν, και στις φωτογραφίες ειδικά φορτηγά μετέφεραν μέχρι τους πρόποδες τον εξοπλισμό και όλοι βρίσκονται επί ποδός για το ιδανικό αποτέλεσμα.

Βαλίτσες, κάμερες, ηχητικές εγκαταστάσεις, ρούχα, και ειδικό team για το μακιγιάζ για τους ηθοποιούς, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.