ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Σε συνεργασία με τον Αττίλα ”έθαψαν” πληροφορίες για τους Ασσιώτες

Το ποτήρι ξεχύλισε για τους Ασσιώτες συγγενείς των Αγνοουμένων.

Αφορμή, πληροφορίες που φέρουν  υπηρεσίες του κράτους να γνώριζαν τη μεταφορά περίπου 70 Ασσιωτών στον σκυβαλότοπο Δικώμου, προτού αυτός διαμορφωθεί. Και όλα αυτά με την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επειδή το έργο βρίσκεται μεν στα κατεχόμενα αλλά θα συγχρηματοδοτείτο από την ΕΕ.

Το έγκλημα των Αττίλων να μετακινήσουν εσκεμμένα τα οστά των Ασσιωτών από την περιοχή Ορνίθι όπου τα έθαψαν αρχικά μετά τη μαζική δολοφονία στο Δίκωμο,ολοκληρώθηκε με τη σιωπηρή ανοχή του Κυπριακού Κράτους.”Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων,πράξεων, και λόγων. Διακρίναμε μια επιζήμια πολυγλωσσία μεταξύ των Υπηρεσιακών, που αν δεν σταματήσει ουσιαστικά θα οδηγήσει στο κλείσιμο του ζητήματος.”

Η Επιστολή που στάληκε ήταν προϊον συσκέψεων και έντονου προβληματισμού. “Ο κ. Αρνί μέσα απο συνεντεύξεις του κάνει πάσα στους Τουρκικούς σχεδιασμούς, για πιθανή αποφυγή εξερεύνησης του χώρου, λέγοντας ότι “πρέπει να μάθουμε αν κάτι είναι ασφαλές να σκάψουμε σε ένα βουνό που ενδεχομένως να έχει θαμμένα επικίνδυνα απόβλητα που μπορεί να εκλαγούν.”

Η Επιστολή γραμμένη σε αυστηρό τόνο και με σαφέστατες αιχμηρές αναφορές, αλλά και πόνο.”Τα όσα δημοσιοποιήθηκαν μας προκαλούν θλίψη και οργή.Αν το περιεχόμενο των αποκαλύψεων,αληθεύουν και μια τέτοια παράλειψη είναι υπαρκτή,τη θεωρούμε άκρως απαράδεκτη και απαιτούμε πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση.”

Όπως πληροφορούμαστε,οι ενέργειες των Ασσιωτών δεν θα περιοριστούν μόνο στις λεκτικές αντιδράσεις. Γίνονται σκέψεις, ακόμη και για δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρωτίστως, στόχος είναι η συνάντιση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου όλες οι καταγγελίες θα τεθούν επιτάπητος.Από την πλευρά της η ΔΕΑ καταβάλλει προσπάθειες μέσω χαρτών και πληροφοριών να εντοπιστεί ο χώρος ταφής.

Σύμφωνα με πηγές, η μεταφορά των Ασσιωτών στον σκυβαλότοπο Δικώμου, δεν αποτελούσε απλώς πληροφόρηση αλλά στηρίχθηκε σε μαρτυρίες.

Οι  ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο οτι  οι συγγενείς των Ασσιωτών έχουν αδιάσειστα στοιχεία για το γεγονός ότι οι κρατικές υπηρεσίες είχαν γνώση των δεδομένων,για την μετακίνηση των οστών, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης.

Πέτρος Μελαίσης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.