«Λύση τώρα» – H “Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης” έβγαλε πάλι το μεροκάματο!

Τι κάνει ο άνθρωπος για τα λεφτά… εμ, με τέτοιες συντάξεις!…

ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ!

Στις εισόδους του αεροδρομίου Λευκωσίας σε βορρά και νότο βρίσκονταν ψες μερικές δεκάδες μέλη της “Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας” φωνάζοντας «Λύση τώρα», κρατώντας πανό με γελοία συνθήματα, όπως «Πρόεδρε: Κάμε τζιαι μιαν Κωλοτούμπαν αξινόστροφη! Belaniversin!»

Κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα υπέρ της [όποιας] λύσης του Κυπριακού, κτυπώντας τύμπανα και χρησιμοποιώντας σφυρίχτρες δεκάδες άτομα από τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος, την ομάδα «Αμμόχωστος η πόλη μας» και την οργάνωση Unite Cyprus Now, διαδήλωσαν αργά το απόγευμα, έξω από την υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή στη Λευκωσία, εν αναμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος έφθασε στο χώρο λίγο πριν τις 7 για το δείπνο του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Κατά την άφιξη της προεδρικής αυτοκινητοπομπής, που πέρασε από μπροστά τους πριν εισέλθει στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή, οι διαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «Λύση τώρα” [Όσο πιο δυνατά φώναζαν τόσο μεγαλύτερο το τσεκκουίν από τον Στελλάκη] .

Στη συνέχεια ο εκ των συντονιστών της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος Τάκης Χατζηδημητρίου [ναι, για το γνωστό γιουσουφάκι του Ερντογάν μιλάμε], απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε πως «η παρουσία σας απόψε εδώ έχει σημασία. Έδωσε ένα μήνυμα. Γράφεται στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες των αδιεξόδων υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στην προοπτική και πιστεύουν στη λύση, δεν απογοητεύονται, επιμένουν και έδωσαν το μήνυμα και προς τους ηγέτες και προς την κοινωνία».

Με όποιο τίμημα!

Ο κ. Χατζηδημητρίου [στη φωτογραφία αγκαλιά με το μεγάλο ανδρείκελο της Άγκυρας] επεσήμανε πως υπάρχει ο δρόμος της προοπτικής και της λύσης. «Ο άλλος είναι της κρίσης. Εάν δεν το αντιληφθούν οι ηγέτες να προχωρήσουν τώρα με μια προδιαγεγραμμένη πορεία για τη λύση του κυπριακού προβλήματος, θα βρεθούν αύριο υποχρεωμένοι, μέσα σε συνθήκες μεγάλης κρίσης, και οικονομικής και πολιτικής, να βρεθούν για να συζητήσουν κάτω από χειρότερες συνθήκες την προοπτική», σημείωσε.

«Είναι η ώρα. Τέλειωσε η ώρα. Είμαστε, όπως είπε και ο ίδιος ο διαπραγματευτής, στο extra time. Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουμε και να φθάσουμε μέσα σε μια προοπτική όπου θα διαμορφώνονται καλύτερες ώρες ειρήνης για την Κύπρο και καλύτερες προοπτικές για τον κυπριακό λαό», σημείωσε.

Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, ανέφερε πως «πλέον κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Τώρα όλοι ξέρουν, όλοι θα αποφασίσουν και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του».

Αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά. Πήγαν για την… είσπραξη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.