Με τη Μέι συναντήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης – Συζήτησαν για το Κυπριακό

Πολύ χρήσιμη, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, τη συνάντησή του στο Λονδίνο με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, ο Ν. Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ανέφερε ότι ανέπτυξε τα προβλήματα όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και ενημέρωσε την πρωθυπουργό της Βρετανίας για το προχθεσινό δείπνο με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Πέραν του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ζήτησε από την κ. Μέι, λόγω των καλών σχέσεων Βρετανίας-Τουρκίας, να παρέμβει προς την ‘Αγκυρα για να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση και για το Brexit, όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «είμαστε σε έναν καλό δρόμο όσον αφορά τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ”, ενώ οι διμερείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνονται και αναπτύσσονται.

Britain’s Prime Minister Theresa May, left, poses for a photograph with Cyprus President Nicos Anastasiades in Downing Street ahead of bilateral talks, in London, Tuesday April 17, 2018.

Ο Ν. Αναστασιάδης και η Τ. Μέι, μίλησαν και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα τις ενέργειες κατά της Συρίας. «Έχουμε αναπτύξει κάποια θέματα, τα οποία θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα ήταν ορθό να λεχθούν και δημόσια», κατέληξε ο Κύπριος πρόεδρος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους «μακρόχρονους και πολύ στενούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου» και δήλωσε ότι «θέλουμε να συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε».

>>> Συντηρητικοί φιλοκύπριοι βουλευτές ζητούν από τη Μέι στήριξη νέων συνομιλιών

One thought on “Με τη Μέι συναντήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης – Συζήτησαν για το Κυπριακό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.