Η «ματωμένη» λίμνη της Κύπρου – Εντυπωσιακές εικόνες

Ένα μαγευτικά απόκοσμο σκηνικό που προκαλεί δέος. Αποτελεί μεγάλο μέρος της πλούσιας μεταλλευτικής ιστορίας της Κύπρου, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια μένει έχει σταματήσει τη λειτουργία του και έχει αφεθεί στο χρόνο.

Και παρότι το μεταλλείο του Μιτσερού έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές, κυρίως λόγω της εντυπωσιακής κόκκινης λίμνης που έχει δημιουργηθεί στο σημείο ένεκα των διάφορων οξέων από τα μεταλλεύματα που καταλήγουν στο νερό, κάθε φορά που ένα καινούργιο άλμπουμ με φωτογραφίες από την περιοχή «σκάει» στο διαδίκτυο, δίνει και κάτι καινούργιο που δεν είχαμε προσέξει μέχρι σήμερα.

Αυτή τη φορά η ομάδα της «Cyprus From Air», βρέθηκε στην περιοχή και φωτογράφισε όχι μόνο την κόκκινη λίμνη, αλλά και τις μισογκρεμισμένες εγκαταλελειμμένες γαλαρίες στις οποίες εισήλθαν και φωτογράφισαν το εσωτερικό τους.

Όπως αναφέρουν μάλιστα σε σχετική ανάρτησή τους, τα περισσότερα υποστηρίγματα των γαλαριών έχουν καταρρεύσει και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για κάποιον που δεν είναι γνώστης να προσπαθήσει να εισέλθει εκεί.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.