Σε αντιφάσεις έπεσε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε στην Κύπρο

Σημαντικό τεκμήριο στα χέρια της Αστυνομίας.

Σοκ προκαλεί στην Κύπρο -και όχι μόνο- η άγρια δολοφονία του ζευγαριού μέσα στο σπίτι του στη Λευκωσία, την ώρα που κοιμόταν. 

Τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους. Η νεκροτομή κατέδειξε μένος του δράστη ή των δραστών με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης Ντίνας Σεργίου. Συγκεκριμένα, ο 60χρονος -καθηγητής ιδιωτικού σχολείου- έφερε 25-30 μαχαιριές από τον λαιμό μέχρι τα πόδια, ενώ η 59χρονη σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα, έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στον λαιμό και τον θώρακα.

Στις αρχές έχει γεννηθεί προβληματισμός και ερωτηματικά για την αρχική κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού ο ο οποίος υποστήριξε ότι στο σπίτι μπήκαν δυο κουκουλοφόροι οι οποίοι του είπαν να μην φοβάται και τον άφησαν να φύγει. Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, αλλά ούτε και ίχνη διαφυγής των δραστών οι οποίοι μετά το έγκλημα λογικά ήταν ματωμένοι. Επίσης, δεν λείπουν αντικείμενα από το σπίτι.

Ετσι, οι κυπριακές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου και θεωρείται δεδομένο ότι η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο φόνων εκ προμελέτης.

Ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του ο 60χρονος 

Πάντως, τα όσα ακούστηκαν τις πρώτες ώρες μετά το διπλό φονικό στη Λευκωσία για τη σχέση του ζευγαριού με τον γιο του, επίσης καταρρίπτονται. Το παιδί γνώριζε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια πως ήταν υιοθετημένος. Και όχι μόνο δεν υπήρχαν προστριβές αλλά ο Γιώργος Χατζηγεωργίου φέρεται να ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος έψαχνε αντικαταστάτη στη δουλειά του εδώ και μέρες. Επρόκειτο να συνοδεύσει τον 15χρονο σε αγώνες μπάντμινγκτον, άθλημα στο οποίο το ανήλικο αγόρι είναι πρωταθλητής.

Μια ακόμη τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι πως η 59χρονη Ντίνα Σεργίου είχε πρόσφατα χάσει τον αδερφό της Ανδρέα από καρκίνο. Ήταν ο δεύτερος που έχανε, καθώς θρηνούσε και για τον αδερφό της Δημήτρη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τον Ιούλιο του 1974!

Σημαντικό τεκμήριο στα χέρια της Αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Παναγιώτης Δημόπουλος στην εκπομπή του Active, «Πρωινή Συχνότητα», η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθεί γραπτή κατάθεση από τον 15χρονο γιο των θυμάτων, στην παρουσία ψυχολόγων. Χθες ο 15χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι είδε στο σπίτι δύο κουκουλοφόρους που του είπαν στα κυπριακά ότι «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».

Κατά τον ίδιο, οι δράστες τον κλείδωσαν σε ημιυπόγειο αφού του είπαν να μεν φοβάται και δεν θα τον πειράξουν. Αυτός κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη που τον έβαλαν και να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι όπου ανέφερε το συμβάν.

Δεν ήταν έγκλημα της στιγμής

Στη σκηνή διενεργήθηκε την Πέμπτη αυτοψία από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου η οποία ανέφερε πως πρόκειται για διπλή εγκληματική ενέργεια, με ιδίου τύπου τραύματα, προερχόμενα από τέμνον και νήσσον όργανο. Αργότερα έγιναν και οι νεκροτομές στις δύο σορούς. Τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνει μίσος από τον δράστη και φανερώνει πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έπιασε στον ύπνο το ζεύγος που το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να προσπαθήσουν να προστατευθούν, βάζοντας το δεξί τους χέρι που δέχθηκε από μια μαχαιριά. Στη συνέχεια ακολούθησε το μοιραίο αφού δεν υπάρχουν άλλα αμυντικά τραύματα. Όπως διαπιστώθηκε, ο 60χρονος δέχθηκε μαχαιριές στην καρδιά και τους πνεύμονες και η σύζυγος του θλαστικό τραύμα της καρωτίδας.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλήξει σε κάποιο σενάριο. Σήμερα αναμένεται να γίνει σύσκεψη των ανακριτών για αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναμένεται ότι θα κληθεί να δώσει νέα κατάθεση ο 15χρονος.

>>> Δολοφονία στο Στρόβολο – Ύποπτος και ο 15χρονος θετός γιός τους

2 thoughts on “Σε αντιφάσεις έπεσε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που δολοφονήθηκε στην Κύπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.