Αποχωρεί το Ίδρυμα Σόρος από τη Βουδαπέστη – Μεταφέρεται στο Βερολίνο

Το Open Society Foundations του Τζορτζ Σόρος κλείνει το γραφείο του στη Βουδαπέστη και μεταφέρει τις δραστηριότητες του στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον πολυεκατομυριούχο Τζορτζ Σόρος για ανάμειξη στην πολιτική ζωή της χώρας. 

Το «Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία» χαρακτηρίζει το Βερολίνο σύμβολο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και των δημοκρατικών αξιών στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση δημιούργησε έναν μεγάλο εχθρό, έναν αντίπαλο. Αυτός είναι ο “διαβολικός” Τζορτζ Σόρος, οι φορείς που χρηματοδοτεί, αλλά και όσοι Ούγγροι δουλεύουν για εμάς. Πολλοί υπάλληλοι μας είναι Ούγγροι, άλλοι είναι ξένοι. Είμαι σίγουρος ότι όλοι είναι καλοί άνθρωποι. Όμως αυτή η εκστρατεία μίσους τους έχει μετατρέψει σε εχθρούς του ουγγρικού λαού» υποστηρίζει ο Κσάμπα Κσόντος, υπεύθυνος επικοινωνίας του Open Society Foundations.

Πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία. Πλέον, αγωνιούν για την επόμενη ημέρα.

«Η δική μας μη κυβερνητική οργάνωση ονομάζεται Step by Step και στηρίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε 24ώρη βάση, βοηθάμε τους γονείς να φροντίζουν τα ανάπηρα παιδιά τους. Τους καθοδηγούμε ώστε να πάρουν επιδόματα, αλλά και για να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες της Βουδαπέστης. Ακόμη, στηρίζουμε παιδιά που φέρουν ψυχικά τραύματα» υποστηρίζει η επικεφαλής της ΜΚΟ «Step by Step» Ανέτ Κσόρντας.

«Σε έρευνες που έχουν γίνει, οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ απαντούν ότι αισθάνονται ανασφαλείς εξαιτίας της πολιτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί. Υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να στηρίζονται μόνο σε έναν χρηματοδότη και ελπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει την δράση τους» μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews στην Βουδαπέστη, Γκάμπορ Αξ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.