Μαζεύουμε ψηφίσματα με περιεχόμενο «και εμάς τι μας νοιάζει»!!!

Γράφει ο Ανδρέας Τ. Λουκάς

Πήγε ΚΑΙ ο Αναστασιάδης, όπως και οι προηγηθέντες Πρόεδροι της δύσμοιρης ΚΔ, στην σύναξη των πρώην αποικιών της πάλαι ποτέ «Μεγάλης» Βρετανίας και κοκορεύεται απαξάπασα η συντροφία πως πέτυχαν περιφανή νίκη εναντίον της (απούσας…) Τουρκίας, με ένα ψήφισμα! Τουτέστιν μάζεψαν ακόμα ένα χαρτί, το οποίο θα έρθουν πίσω, αφού ξόδεψαν, κύριος οίδε πόσο χρήμα, κατά τα ειωθότα, θα ψάξουν στα ράφια τους ποιο είναι το κατάλληλο φάιλ και αφού του βγάλουν δυο τρύπες στην μια άκρη θα το αρχειοθετήσουν και αυτό! Έκαμαν και αυτή την φορά, τα ταξίδια τους, τις θεατρινίστικες παραστάσεις τους, είδε ο αδιάφορος, ο μόνιμα υπνώτων, ο σε αφασία διατελών λαός τα μεγαλεία τους και …η ζωή συνεχίζεται!

Αρχίσαμε να μαζεύουμε ψηφίσματα εδώ και πολλές δεκαετίες! Ψηφίσματα από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, από το Συμβούλιο της Κοινοπολιτείας, από την Ισλαμική Διάσκεψη, από την Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά, από το Ευρωκοινοβούλιο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, από την Βουλή των Λόρδων, από την Δούμα της Ρωσίας, ακόμα και από την Βουλή της ….Ζουαζιλάνδης. Ακόμα και νομικές καταδίκες εναντίον της Τουρκίας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων (δήθεν…) Δικαιωμάτων!

Αμέσως μετά την εισβολή του 1974 η Κυπριακή Δημοκρατία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Ευρώπης εναντίον της Τουρκίας και ζήτησε την καταδίκη και της εισβολής και του εισβολέα. Ξημεροβραδιαζόμασταν όλοι οι αφελέστατοι εδώ στην Κύπρο, με μιαν έγνοια. Πότε θα βγάλει απόφαση το Συμβούλιο της Ευρώπης. Πέρασε κάμποσος καιρός, κάποια χρόνια, αν θυμάμαι καλά, και η πολυπόθητη απόφαση βγήκε! Τι απόφαση ήταν; Την περιέγραψε με ακρίβεια πολύ γνωστός γελοιογράφος, με σκίτσο του, σε Αθηναϊκή εφημερίδα: Κάποιος εύσωμος φρα(γ)κοφορεμένος στεκόταν στην μεγαλοπρεπή είσοδο με την επιγραφή «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» μπροστά σε δημοσιογράφους με μικρόφωνα και μηχανές τηλεοράσεων και διάβαζε από χειρόγραφο: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά από ενδελεχή μελέτη της καταγγελίας της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας κατέληξε στην εξής απόφαση: Και εμάς τι μας νοιάζει;»!!!

Αν μελετήσει κάποιος όλες τις αποφάσεις της συλλογής των καλοπληρωμένων Προέδρων μας και λοιπών περιφερόμενων δήθεν αντιπροσώπων, πρέσβεων και λοιπών καμαριών μας, αυτό ακριβώς λένε! «Και εμάς τι μας νοιάζει»; Και εμείς για να δείξουμε το πόσο δίκαιο έχουμε, ανασύρουμε όλο αυτό το άχρηστο και ανόητο χαρτολόι, και το επισείουμε, σαν τις ατομικές μας βόμβες για να τρομάξουμε την Τουρκία!!

Εδώ μας κατάντησαν οι ανίκανοι οι οποίοι παριστάνουν με την ψήφο μας ή χωρίς αυτήν (οι ρουσφετολογικά διορισμένοι…) τους ηγέτες ή αντιπροσώπους μας! Και είναι όντως κατάντια! Επειδή όλοι αυτοί, με την δύναμη των νόμων που ψηφίζουν, στην επίσης ανίκανη, διαχρονικά, Βουλή, απέσπασαν ύπουλα και παραπλανητικά από εμάς, (επειδή όταν λέμε Κυπριακός Λαός, για όποιους δεν το συνειδητοποιούν, σε εμάς τα ερίφια αναφερόμαστε και αναφέρονται), δεκάδες δισεκατομμύρια, λίρες κάποτε και Ευρώ τώρα, και δανείστηκαν και τα χρωστούμε και από τους τοκογλύφους του εσωτερικού και του εξωτερικού άλλα πολλά δισεκατομμύρια, ΚΑΙ για να φτιάξουν αμυντική θωράκιση. Κάτι δηλαδή χειροπιαστό. Και ξαφνικά, για να επιβληθεί στην φαύλη πολιτική σκηνή του τόπου, για να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας δικηγόρος από την Λεμεσό και για να γίνει κυβέρνηση η εοκαβήτα, διέλυσαν την Εθνική Φρουρά και τα δισεκατομμύρια για την άμυνα χάθηκαν όπως χάθηκαν και όλα τα άλλα.

Και ενώ ο πραγματικός εχθρός είναι παντού, και μέσα στην Κύπρο και γύρω από την Κύπρο και πάνω από την Κύπρο και μας απειλεί με πλοία, με αεροπλάνα με στρατό και ότι άλλο βάλει ο νους του, εμείς εκεί! Σε εκείνο που μάθαμε πάρα πολύ καλά: Μαζεύουμε ψηφίσματα με περιεχόμενο «και εμάς τι μας νοιάζει»!!!

Αλλά ο Αϊνστάιν, δεν ήταν τυχαίος άνθρωπος. Σαν αυτόν, στον πλανήτη μας γεννιέται ένας κάθε αιώνα! Και όταν είπε πως «δύο πράγματα είναι άπειρα, η βλακεία και το σύμπαν, χωρίς να είναι βέβαιος για το σύμπαν», σε εμάς αναφερόταν. Στην δική μας βλακεία…

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Υ.Γ. Θυμάστε ποιοι γιόρταζαν σαν σήμερα [21/4/1967]; Η εοκαβήτα!!! Ο πρόδρομος του ΔΗ.ΣΥ!

>>> Πως Αναστασιάδης, ΔΗΣΑΚΕΛ και λοιπά Ανανικά απομεινάρια κατάστρεψαν την Κυπριακή Δημοκρατία

One thought on “Μαζεύουμε ψηφίσματα με περιεχόμενο «και εμάς τι μας νοιάζει»!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.