Το έλλειμμα ελευθεροτυπίας στην Τουρκία επισημαίνουν στον Μπόρις Τζόνσον  μέλη της παροικίας

Να προτρέψει την Τουρκία «να άρει όλες τις κατηγορίες σε βάρος των δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, να απελευθερώσει τους περισσότερους από 150 φυλακισμένους Τούρκους δημοσιογραφους και να αποκαταστήσει την ελευθερία έκφρασης και την ελευθεροτυπία στη χώρα», καλούν τον Μπόρις Τζόνσον μέλη της παροικίας του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας Λεωνίδας Λεωνίδου και το μέλος του Συνδέσμου Ξένου Τύπου του Λονδίνου και φωτογράφος-κινηματογραφιστής Δώρος Παρτασίδης απηύθηναν επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών επισημαίνοντας την υπόθεση του Ακίν Αταλάι [φωτο].

Όπως σημειώνουν, ο διευθυντής της Cumhuriyet συνελήφθη με την επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη από τη Γερμανία στις 11 Νοεμβρίου 2016, μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για την κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επισημαίνεται ότι έχει ήδη περάσει πάνω από 500 ημέρες στις φυλακές υψηλής ασφαλείας στο Σιλίβρι για «αβάσιμες» κατηγορίες.

«Έπειτα από την ολοκλήρωση στα τέλη Φεβρουαρίου της έβδομης ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Cumhuriyet στο Σιλίβρι, η συνεχιζόμενη κράτηση του Ακίν Αταλάι, σε μια δίκη που δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις αδικημάτων από τον κατηγορούμενο, είναι απαράδεκτη και βαθιά ανησυχητική. 

»Η συνεχιζόμενη φυλάκιση του Ακίν Αταλάι παρατείνει την αδικία στην οποία εκείνος και όλοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Cumhuriyet έχουν εκτεθεί. Πρόκειται για μια ακόμα υπόθεση έλλειψης σεβασμού από την Τουρκία έναντι όλων των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει η επιστολή.

One thought on “Το έλλειμμα ελευθεροτυπίας στην Τουρκία επισημαίνουν στον Μπόρις Τζόνσον  μέλη της παροικίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.