Απόφαση σκάνδαλο: Φυλάκιση 9 μηνών!!! σε Ισραηλινό αστυνομικό που δολοφόνησε νεαρό Παλαιστίνιο

Καταδικάστηκε επίσης στην καταβολή 50.000 σέκελ (11.450 ευρώ) στην οικογένεια του Ναντίμ Νουουάρα, του 17χρονου που σκοτώθηκε στις 15 Μαΐου 2014 στην Μπεϊτούνια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση εννέα μηνών χωρίς αναστολή και σε άλλους έξι μήνες με αναστολή έναν Ισραηλινό αστυνομικό ο οποίος είχε σκοτώσει με σφαίρα έναν έφηβο Παλαιστίνιο το 2014, ένας θάνατο που είχε καταγραφεί σε τηλεοπτικά πλάνα και από κάμερες επιτήρησης.

Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ έκρινε πως ο Μπεν Ντέρι, 24 ετών, είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Καταδικάστηκε επίσης στην καταβολή 50.000 σέκελ (11.450 ευρώ) στην οικογένεια του Ναντίμ Ναουάρα, του 17χρονου που σκοτώθηκε στις 15 Μαΐου 2014 στην Μπεϊτούνια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη “Νάκμπα”, «καταστροφή» στα αραβικά, που συνιστά για τους Παλαιστίνιους η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 και η εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους κατά τον πρώτο ισραηλινο-αραβικό πόλεμο που ακολούθησε.

Το βίντεο της δολοφονίας από κάμερα ασφαλείας:

RAMALLAH, West Bank. Nearly year ago, in May of last year, two young Palestinian boys were shot and killed while protesting near an Israeli prison in the occupied West Bank. The whole incident was caught on security cameras located near the scene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.