ΛΟΝΔΙΝΟ: Έκθεσης ζωγραφικής της Στάλως Χριστοδούλου

Εγιναν με επιτυχία στις 11 Απριλίου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Στάλως Χριστοδούλου στην Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 από τον Πρόεδρο της  Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χρίστο Καραολή.

Μιλώντας  ο Χρίστος Καραολής, είπε ότι  δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση για να εγκαινιάσει την πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη έκθεση ζωγραφικής της  Στάλως Χριστοδούλου την οποία χαρακτηρίζουν η έμπνευση, η ευαισθησία, ο πλούτος και η αρμονία των χρωμάτων και των συναισθημάτων. Η καλλιτεχνική δημιουργία είπε,  εμπλουτίζει τον πολιτισμό, ο οποίος στην περίπτωση της Κύπρου έχει μιαν εντελώς ξεχωριστή σημασία. Εκτός του ότι αποτελεί τρόπο έκφρασης και  ζωής ενός λαού, στην περίπτωση της Κύπρου  εκφράζει τη θέληση και την απόφαση  για δημιουργία και επιβίωση. Η Κύπρος και ο απόδημος ελληνισμός  που έχουν συνείδηση και επίγνωση αυτού  του πολύ ζωτικού  ρόλου. έχουν  θέσει τη στήριξη του πολιτισμού, πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους

Η Στάλω γεννήθηκε στη Δευτερά και είναι σήμερα μιαεργαζόμενη και9  αφοσιωμένη μητέρα τριών παιδιών. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Ακολούθως απέκτησε πανεπιστημιακό δίπλωμα στον κλάδο «Τravel and Τourism». Η αγάπη της για την ζωγραφική ήταν πολύ έντονη από την παιδική της ηλικία και έτσι, ακολουθώντας την καρδιά της, συνέχισε τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη Σχολή Καλών Τεχνών, από όπου αποφοίτησε ως αριστούχος. 

Πολυτάλαντη και φιλομαθής, η Στάλω μιλά έξι γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά, με ιδιαίτερη αγάπη στα Γαλλικά. Παρακολουθεί, επίσης, μεταπτυχιακά προγράμματα στον κλάδο των Καλών Τεχνών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, για να είναι συνεχώς ενημερωμένη και έτοιμη για κάθε πρόκληση. Μέσα από το δικό της εργαστήριο όπου και διδάσκει ζωγραφική, έχει ταχθεί να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία της στους μαθητές της. Με ελευθερία, αρμονικότητα και αυθορμητισμό, η Στάλω αποτυπώνει στα έργα της θέματα που αγαπά και αναδεικνύει την ομορφιά τους με λάδι και ακρυλικό.  

Σας καλώ να θαυμάσουμε τα έργα της και να ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο της δημιουργίας της, Θερμά συγχαρητήρια στη Στάλω και πολλές  ευχές για μια πορεία με μεγαλύτερες επιτυχίες.

Σας καλώ να θαυμάσουμε  τον όμορφο κόσμο της ζωγραφικής, να απολαύσουμε την ποκιλία και την αρμονία  των χρωμάτων και την  ευαισθησία των τεχνοτροπιών με τη σφραγίδα της Στάλως Χριστοδούλου.

Μιλώντας η καλλιτέχνις,  Στάλω Χριστοδούλου είπε ότι πιστεύει ότι είναι πολύ τυχερή γιατί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και απολαμβάνει, τον ήλιο και τη θάλασσα , το γαλανό ουρανό, τη φύση.  την ποικιλία και την αρμονία των χρωμάτων της Κύπρου. Η τέχνη είναι κοινή γλώσσα, ενώνει τους λαούς και την κοινωνία, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, άνδρες κι γυναίκες  και βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ τους. O κάθε καλλιτέχνης μέ την ελεύθερη δημιουργική του έκφραση μεταδίδει όλα τα συναισθήματά του. Η απελευθέρωση των υποκειμενικών στοιχείων της ψυχής του και η συνάντηση τους με την αντικειμενική μορφή του πνεύματος του λαού, είναι μάλλον ο αληθινός προορισμός της τέχνης.  Η έκθεση, η οποία περιέχει σύνθετα ρεαλιστικά, μοντέρνα και μικτά είδη, δεν θα ήθελα Να μιλήσω. Γιατί, όπως γνωρίζετε,  ότι γίνεται τέχνη είναι πέραν του λόγου.

-Η Εκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Πέμπτη  26 Απριλίου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.