Έλληνες στρατιωτικοί: Επικοινωνιακό σόου των Τούρκων με την μεταγωγή τους

Δεν φτάνει που οι Τούρκοι είπαν για τρίτη φορά “όχι”, στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προχώρησαν και ως διαπόμπευση στην δημοσίευση φωτογραφιών από την μεταγωγή τους. 

Το οπτικό υλικό που δημοσίευσε η εφημερίδα Milliyet, δείχνει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, δεμένους με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες, κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στο δικαστήριο, λες και είναι κοινοί δολοφόνοι, κάτι που σίγουρα πικραίνει τους πάντες κι ενώ κοντεύουν να συμπληρωθούν 2 μήνες της παράνομης φυλάκισής τους.

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει θέσει ανοιχτά θέμα «ανταλλαγής» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, είναι γεγονός ότι και η τουρκική Δικαιοσύνη θα πήγαινε κατά γράμμα με τις εντολές του Σουλτάνου,παρά τις διεθνείς κατακραυγές.

Τι κατέθεσαν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Ο Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στο τουρκικό δικαστήριο ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρέθηκαμε κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, ήταν πολύ άσχημες. Ακολουθούσαμε κάτι ίχνη στα σύνορα και όταν αντικρίσαμε τους Τούρκους στρατιώτες, κατέβασαμε τα όπλα μας. Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό και τον υπολοχαγό μου από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση. Μιλήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες και τους είπαμε ότι περάσαμε στην τουρκική πλευρά κατά λάθος. Οι Τούρκοι στρατιώτες επικοινώνησαν με τους ανωτέρους τους. Απλώς ακολουθήσαμε ορισμένα ίχνη, πιστεύοντας ότι είναι είτε μετανάστες, είτε λαθρέμποροι».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης από την πλευρά του κατέθεσε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ’ όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά. «Κάναμε το ίδιο με τους Τούρκους στρατιώτες, αλλά βρεθήκαμε κατά λάθος στην τουρκική μεριά. Όταν οι Τούρκοι περνούν στην ελληνική πλευρά, τους αφήνουμε να επιστρέψουν δίχως να συμβαίνει κάποιο επεισόδιο. Δεν λάβαμε εντολή να μεταβούμε στην τουρκική πλευρά. Πηγαίναμε εκεί πολύ συχνά και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, γι’ αυτό και μένω έκπληκτος απ’ όσα έχουν συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν ολοφάνερα θέλει να τραβήξει το σκοινί, αδιαφορώντας για την γενική κατακραυγή σχετικά με το θέμα της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ σίγουρα εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, θα παρατείνει το θέμα μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου και ήδη το ξεκίνησε, κάνοντας ένα επικοινωνιακό σόου-διαπόμπευση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.