Δολοφονία στον Στρόβολο: Ο βασικός ύποπτος βρίσκεται στο κάδρο

Πλησιάζει, όπως όλα δείχνουν, η ώρα όπου η Αστυνομία θα κάμει κίνηση προς την κατεύθυνση εκείνου ή εκείνων που υποπτεύεται.

Προφανώς βαίνουμε προς σύλληψη ή και συλλήψεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας που έχει συγκλονίσει το παγκύπριο και όχι μόνο. Το επιβεβαίωσε περίπου ευθέως ο υπαρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι πλέον έχουν απαντήσεις σε όλα και ότι υπάρχει ύποπτος ή ύποπτοι.

«Εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να βγούμε ανοικτά και να μιλήσουμε», είπε, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει και ύποπτος/οι, απάντησε ότι «έχουμε και από αυτά που έχετε αναφέρει». Σημείωσε επίσης ότι σκέφτονται να καλέσουν βοήθεια από το εξωτερικό, την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ζητήσει, και αφορά ειδικό εμπειρογνώμονα και σύμβουλο της Scotland Yard, ο οποίος θα έρθει για να συνδράμει στο έργο της ανακριτικής ομάδας.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες λήφθηκε πολύωρη κατάθεση από την αδελφή του δολοφονηθέντος Γιώργο Χατζηγεωργίου, ενώ το βράδυ η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 33χρονου, ο οποίος όμως επισημαίνεται ότι δεν συνδέεται με τη δολοφονία, αλλά συνελήφθη για παράπλευρη υπόθεση και ενδεχομένως για κάποια από τις διαρρήξεις που είχαν γίνει στο σπίτι.

Απελευθέρωση σκηνής

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αστυνομία απελευθέρωσε χθες την κατοικία και έτσι ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, τον οποίο διόρισε η οικογένεια, μπόρεσε να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή. Ερωτηθείς σχετικά από τον «Π», χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική την αυτοψία, προσθέτοντας ότι «σιγά – σιγά το παζλ συμπληρώνεται». Έσπευσε ωστόσο να σημειώσει ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα πρέπει να συλλέξει πριν ετοιμάσει το πόρισμά του για να το παραδώσει στην οικογένεια.

Απαντήσεις σε όλα

Ο υπαρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος αντικαθιστά τον αρχηγό που απουσιάζει στο εξωτερικό, προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της αντιτρομοκρατικής άσκησης χθες στη Λεμεσό. Ανέφερε ότι η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί και ότι η Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. «Δεν είμαι εξ εκείνων που πιστεύουν στο τέλειο έγκλημα, γι’ αυτό αισιοδοξώ ότι στο τέλος της ημέρας η υπόθεση αυτή θα εξιχνιαστεί», είπε, προσθέτοντας ότι έχουν επιστρατεύσει το καλύτερο υλικό που διαθέτει η Αστυνομία.

Σημείωσε παράλληλα ότι «θέλω και εσείς και ο κόσμος να δείξετε εμπιστοσύνη στους ανακριτές, γιατί είναι όλοι έμπειροι και ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους». «Δείξτε εμπιστοσύνη στην Αστυνομία γιατί ξέρει τι κάνει», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του εξήγησε ότι οι πρώτες ώρες ενός σοβαρού εγκλήματος είναι κρίσιμες, «αλλά σας διαβεβαιώ», είπε, «ότι τα πράγματα έχουν πάρει ήδη τον δρόμο τους και αισιοδοξούμε ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί».

Απαντώντας στη φημολογία, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι «εμείς δεν μπορούμε να την σταματήσουμε», ενώ επανέλαβε τη φράση «εμπιστευτείτε μας, σας λέω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και έχουμε απαντήσεις σε όλα».

Για την ανεύρεση μιας ματωμένης πιτζάμας καλά κρυμμένης σε επιτραπέζιο παιχνίδι (ποδοσφαιράκι), η οποία αυτονόητα προσφέρει την πιο ουσιαστική μαρτυρία στην Αστυνομία αφού πρόκειται για γενετικό υλικό και για την οποία είχε γράψει χθες ο «Π», ο υπαρχηγός αρνήθηκε να προβεί σε επιβεβαίωση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύπτει στοιχεία που αποτελούν μέρος του ανακριτικού έργου.

«Έχουμε και ύποπτο»

Τέλος, και κληθείς να πει εάν έχουν εικόνα για κίνητρα, κατεύθυνση, αλλά και πιθανό ύποπτο ή υπόπτους, ο Κύπρος Μιχαηλίδης απάντησε ότι «έχουμε και από αυτά που έχετε αναφέρει». «Βαίνουμε καλώς, η πορεία των ανακρίσεων είναι πολύ καλή και θεωρούμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα», τόνισε.

Ενίσχυση ανακριτών

Σε δηλώσεις προέβη χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέραν των 90 καταθέσεων και ότι αναμένεται να ληφθούν ακόμα αρκετές. Σημείωσε επίσης ότι με απόφαση που λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον υπαρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη έχει ενισχυθεί η ανακριτική ομάδα, η οποία αποτελείται τώρα από 15 άτομα. 

ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

Δύο συνεργούς κατονόμασε ο 33χρονος

Δύο αδέλφια με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε χθες ο 33χρονος που συνελήφθη αναφορικά με το διπλό φονικό στον Στρόβολο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος αναμένεται επισήμως σήμερα να καταθέσει τα όσα ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Πολλές οι αντιφάσεις και τα ερωτηματικά

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εμπλέκει ως συνεργούς, δύο αδέλφια από τη Λευκωσία με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Αναλόγως η Αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Εν τω μεταξύ, στις 9 το πρωί ο 15χρονος γιος της οικογένειας, μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας προκειμένου να καταθέσει, με τη διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι αναμένεται να κληθεί να αναγνωρίσει τον ύποπτο σε αναγνωριστική παράταξη, καθώς έχει πει ότι είδε τον έναν δράστη που δεν φορούσε κουκούλα και τον περιέγραψε ως λεπτό με μούσι και ύψος περίπου 1.70 μ. 

>>> Διπλό φονικό: Μια ανάσα πριν τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη οι Κυπριακές αρχές!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.