Παραχωρήσαμε στον επικεφαλής των εκβιαστών του Λαού το 2004 να διαπραγματεύεται το μέλλον του!

Γράφει ο Ανδρέας Τ. Λουκάς

Τι κάναμε το 2004; Αντισταθήκαμε! Επειδή τότε απέναντι μας δεν παράταξαν κανόνια και στρατούς και επειδή ήταν δύναμη ψυχής που χρειάστηκε, νικήσαμε! Επειδή η δύναμη της ψυχής είναι μέσα μας! Δεν χρειάζεται χρήμα για να την αγοράσουμε! Δεν υπάρχουν διαχειριστές για να την διαχειριστούν και να την κατασπαράξουν! Είναι η ψυχή του καθενός μας, χτήμα μας, ολόδικιά μας. Και όπου θέλουμε και όπως θέλουμε την διαθέτουμε και την ξοδεύουμε…

Και τότε την ξοδέψαμε για να εκδικηθούμε όλο τον ντουνιά που τάβαλε μαζί μας. Όλη την ανθρωπότητα που μας ήθελε σκλάβους για το συμφέρον της. Εκδικηθήκαμε όλη την παγκόσμια αλητεία που για χρόνια μας μακέλευε, μας άρπαζε, μας πίεζε. Εκδικηθήκαμε όλους εκείνους, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που ουδέποτε μας σεβάστηκαν, ουδέποτε μας λογάριασαν, πάντα μας υπονόμευαν και πάντα μας ήθελαν του χεριού τους για να βιάζουν τον τόπο, την Πατρίδα μας, σαν νάταν αμπελοχώραφο τους.

Τους εκδικηθήκαμε για τις διαχρονικές, αιώνες αιώνων σκλαβιές που μας επέβαλλαν, για τις αρπαγές, για τις δουλείες. Όλοι! Και ανατολίτες και δυτικοί και βόρειοι και νότιοι. Τους εκδικηθήκαμε για το 1572 και τις προδοσίες και την εγκατάλειψη μας στο μαχαίρι του Τούρκου και για το 1821 και τις κρεμάλες που έστησαν και ξεκλήρισαν τον ανθό του τόπου μας. Και για το 1960 που αντί να σεβαστούν την επιθυμία μας και τους αγώνες και τις θυσίες μας, μας κάθισαν ξανά τον Τούρκο στο σβέρκο.

Και περισώσαμε την Κυπριακή Δημοκρατία μας. Όχι την Κυπριακή Δημοκρατία που μας επέβαλαν το 1960 αλλά την Κυπριακή Δημοκρατία που δημιουργήσαμε οι ίδιοι εμείς, που την περισώσαμε από επιδρομές και δολοπλοκίες, με το αίμα, τους αγώνες και την σκληρή δουλειά μας.

Αυτά το 2004. Τότε που ξεσηκωθήκαμε όσοι είχαμε ψυχή, τότε που δεν επιτρέψαμε ύπνο στους οφθαλμούς μας, ούτε ανάπαυση στο κορμί μας, μέχρι την στιγμή που βγήκε από την κάλπη η ξιστρεφτή κατραπακιά στα μούτρα όλως όσων μας εκβίαζαν, μας εκφόβιζαν, μας απειλούσαν. Τότε που αδέκαροι, τα βάλαμε με τα τεράστια κεφάλαια που επιστρατεύτηκαν, και εξαγόρασαν συνειδήσεις, τότε που αυτά τα κεφάλαια φύτεψαν μεταξύ μας και πίσω από τις πλάτες μας πεμπτοφαλαγγίτες που μας πυροβολούσαν πισώπλατα.

Και χτες ξημέρωσε πάλι η 24η του Απρίλη, δεκατέσσερα χρόνια μετά. Με την Πέμπτη Φάλαγγα να έχει το πάνω χέρι, να έχει εξουδετερώσει εντελώς την Λαϊκή Θέληση, να έχει φέρει τα πάνω κάτω. Να κυριαρχούν στα ΜΜΕ, στην πολιτική, στην δημοσιότητα, όλοι εκείνοι που τότε στάθηκαν εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού, οι υβριστές του, οι εκβιαστές του. Αφού πρώτα τον εξουθένωσαν με κάθε τρόπο, αφού κατάστρεψαν την παιδεία του, την οικογένεια του, αφού πλημμύρισαν την Πατρίδα του με αλλόθρησκους και κλέφτες, και φονιάδες και κάθε είδους απόβρασμα, αφού του διέλυσαν τον στρατό του και αντί για εκπαίδευση των πολιτών για αντιμετώπιση του εχθρού που βρίσκεται και μέσα και γύρω και πάνω από την Κύπρο, τον μετέτρεψαν σε μιαν αγέλη απάτριδων οπαδών και κομματόσκυλων και ρουσφετοκυνηγών.

Και όλα αυτά, επειδή εμείς οι θριαμβευτές του 2004, νομίσαμε πως εκείνη η νίκη μας, ήταν σιδεροκέφαλη. Επειδή νομίσαμε πως η Δημοκρατία μας ήταν θωρακισμένη και πως κανένας δεν θα τολμούσε, έχοντας απέναντι του το 76% του Λαού, να αγνοήσει την θέληση του! Επειδή δεν λάβαμε υπόψη την απειλή που εκτόξευσαν από τότε. Θα επανέρχονται πάλι και πάλι μέχρι να μας κάμψουν. Μας τόπαν αλλά κάναμε πως δεν το ακούσαμε.

Και σήμερα; Που βρισκόμαστε; Όλοι μας, δεκατέσσερα χρόνια πιο γερασμένοι, όσοι επιβιώσαμε, με μια νεολαία αδιάφορη και ελαχιστότατους πλέον να ενδιαφέρονται πραγματικά για το τι θα μας συμβεί. Τι θα συμβεί στον Ελληνισμό της Κύπρου. Να έχουμε παραχωρήσει στον επικεφαλής των εκβιαστών του Λαού το 2004 την εξουσία να διαπραγματεύεται το μέλλον ημών, των παιδιών και των εγγονιών μας! Γιατί; Επειδή αδιαφορήσαμε, επειδή σταθήκαμε ανίκανοι να ομονοήσουμε, επειδή κυριάρχησε το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ.

Τι θα γίνει; Το τι θα γίνει, δεν υπάρχει πλέον τρόπος να το ελέγξουμε. Θα μας το επιβάλουν εκείνοι που πολεμήσαμε. Οι ηττημένοι του 2004. Και θα είναι χειρότερο από εκείνο που πολεμήσαμε τότε…

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.