Στη Βρετανία ο πρόεδρος Τραμπ στις 13 Ιουλίου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή 13 Ιουλίου, επιβεβαίωσαν ο Λευκός Οίκος και εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ) θα έχει διμερείς συνομιλίες με την Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε ο εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αναμενόταν να επισκεφθεί το Λονδίνο το Φεβρουάριο για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της πρεσβείας των ΗΠΑ, ωστόσο τελικά στη θέση του ήρθε στη βρετανική πρωτεύουσα ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο κ. Τραμπ είχε αναρτήσει στο Twitter μήνυμα με το οποίο υποστήριζε ότι δε συμφωνούσε με την ακριβή σε κόστος μετεγκατάσταση της πρεσβείας. Ωστόσο, την περίοδο εκείνη οι περισσότεροι είχαν αποδώσει τη μη έλευση του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία στην τότε τεταμένη σχέση με τη βρετανική κυβέρνηση.

Αιτία για την ένταση ήταν μια σειρά tweets του Αμερικανού Προέδρου με τα οποία αρχικά αναπαρήγαγε μηνύματα βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης και στη συνέχεια φαινόταν να συστήνει στην Πρωθυπουργό Μέι αυστηρότερη αντιτρομοκρατική πολιτική.

Μετά από τη στήριξη των ΗΠΑ στη Βρετανία στην υπόθεση Σκριπάλ και τη στρατιωτική συνδρομή του Λονδίνου στην πρόσφατη επίθεση στη Συρία, ωστόσο, οι σχέσεις μοιάζει να έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη οργανώσεις πολιτών στη Βρετανία προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας την ημέρα εκείνη κατά του Προέδρου των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη αυτή αναμένεται να είναι επίσκεψη εργασίας και όχι η επίσημη κρατική επίσκεψη την οποία φέρεται να έχει ζητήσει ο Πρόεδρος Τραμπ, κάτι που θα σήμαινε πως θα ήταν επισήμως προσκεκλημένος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Θα έχει προηγηθεί εκείνη την εβδομάδα η συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.