Εκλογές ΔΗΣΥ: Oι 3 αντιπρόεδροι που εκλέγηκαν

Μετά από μια εκλογική μάχη στήθος με στήθος, η εσωκομματική κάλπη ανέδειξε τους τρεις νέους Αντιπροέδρους του ΔΗΣΥ, οι οποίοι συμπληρώνουν το παζλ της ηγεσίας για την νέα πενταετία. Οι κάλπες έκλεισαν στις 6 το απόγευμα και ψήφισαν πέραν των 13 χιλιάδων ατόμων.

Πρώτη η Στέλλα Κυριακίδου, η οποία και επανεκλέγηκε σε μία εκ των τριών θέσεων των Αντιπροέδρων. Ο Γιώργος Γεωργίου επανεκλέγηκε επίσης σε μία θέση εκ των τριών, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθεί σε θέση Αντιπροέδρου ο Νίκος Νουρής.  Ο Ευθύμιος Δίπλαρος έμεινε εκτός.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Στέλλα Κυριακίδου: 8653 ψήφους

Γιώργος Γεωργίου: 7961

Νίκος Νουρής: 7627

Ευθύμιος Δίπλαρος: 7420

Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος στην αποστολή των αποτελεσμάτων από τα κέντρα, καθυστέρησε αρκετά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Είναι η μόνη εκλογική μάχη δόθηκε, αφού ήδη ανανεώθηκε η εντολή χωρίς ανθυποψήφιο στον Αβέρωφ Νεοφύτου για την κομματική προεδρία και στον Λευτέρη Χριστοφόρου για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. 

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Λυσανδρίτης, ανέφερε πως η εκλογική διαδικασία κύλησε άψογα και χωρίς προβλήματα.

Συνολικά, όπως είπε, 13,601 εκλογείς, μέλη και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού, προσήλθαν στα 84 εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν παγκύπρια αλλά και στο εξωτερικό και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Δίπλαρος-Νουρής, φωτοφινις.

«Συγχαίρω και τους τέσσερις υποψηφίους για την συνεργασία και το πολιτικό ήθος που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις χιλιάδες Συναγερμικούς που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες, τις εκατοντάδες εθελοντές, τους αξιωματούχους καθώς και τα επαγγελματικά στελέχη που εργάστηκαν και συνέβαλαν στην ομαλή διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας υπό την εποπτεία της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος, υπό την Προεδρία του κ. Παναγιώτη Δημητρίου».

Όπως πρόσθεσε, με αυτή τη διαδικασία ολοκληρώθηκε η Α’ φάση των ενδοκομματικών εκλογών με την ανάδειξη της Ανώτατης Ηγεσίας του Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις θέσεις του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ επανεκλέγησαν οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρης Χριστοφόρου αντίστοιχα άνευ ανθυποψήφιου.

Η επόμενη φάση θα λάβει χώρα την 12η Μαΐου με την εκλογή της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ και των 20 Μελών του Πολιτικού Γραφείου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.