ΑΚΕΛ Λονδίνου: Εβδομάδα φιλίας Ε/κ και Τ/κ αποδήμων με θέατρο

Δύο παραστάσεις στο Λονδίνο, από κοινού για τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους απόδημους, δίνουν το Σατιρικό Θέατρο και ο Τουρκοκύπριος σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιασάρ Ερσόυ μετά από πρόκληση της Ένωσης Κυπρίων Αγγλίας (ΕΚΑ), σε συνεργασία με τις Τουρκοκυπριακές Οργανώσεις Λονδίνου, Cypriot Artists Platform UK και Turkish Cypriot Association for Democracy.

Για πρώτη φορά διοργάνωνεται εβδομάδα φιλίας μεταξύ των δύο Κοινοτήτων την Παρασκευή 1η και το Σάββατο 2 Ιουνίου και θα παρουσιαστεί η παράσταση του Γιασάρ Ερσόυ στα τούρκικα με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους το έργο «Πικράθηκα στα ελληνικά και πληγώθηκα στα τουρκικά» της Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ και το Σατιρικό Θέατρο το «Ένα μαντήλι χώμα» του Μιχάλη Πασιαρδή με τούρκικους και αγγλικούς υπέρτιτλους. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο του Κυπριακού Κοινοτικού Κέντρου στο Wood Green στις 8μ.μ.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου ο Γιασάρ Ερσόυ και ο Κώστας Καυκαρίδης θα παρουσιάσουν το βιβλίο – Άλπουμ «Το θέατρο παραβιάζει τα σύνορα» – 30 χρόνια συνεργασίας των δύο θεάτρων, που είναι μια έκδοση και στις δύο γλώσσες για την 30χρονη συνεργασία των δύο θεάτρων, του Σατιρικού και του Τ/Κυπριακού Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας σε εκδήλωση στο Τουρκοκυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Λονδίνου.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Υπηρεσία Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στις εκδηλώσεις θα προσκληθούν πάρα πολλοί επίσημοι, όπως ο Ύπατος Αρμοστής και ο Πρόξενος της Κυπριακής Πρεσβείας στο Λονδίνο, ο Κύπριος Βουλευτής στο Λονδίνο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, καθώς και Βρετανοί βουλευτές φίλοι της Κύπρου και πολλές άλλες προσωπικότητες.

Πηγή: philenews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.