Μιχάλης Παπαπέτρου:«Η πρόταση Ακιντζί ανοίγει το δρόμο για λύση»

Ξεσάλωσαν οι Γενίτσαροι για να πείσουν τον Πρόεδρο να δεχθεί…

Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της αποδοχής της πρότασης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για προσυπογραφή από τους δύο ηγέτες του Πλαισίου Γκουτιέρες, «τότε, εκτός από αναξιόπιστοι, αφού μέχρι χθες ο Πρόεδρος ισχυριζόταν ότι αποδέχεται το Πλαίσιο, θα εξουδετερώσουμε οριστικά κάθε δυνατότητα για επανένωση της Κύπρου, στα πλαίσια μίας ομοσπονδίας», αναφέρει ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

Μ. Παπαπέτρου προς N. Αναστασιάδη: «Τώρα είναι η ώρα. Απόδειξε ότι η κρίση χρειάζεται ΗΓΕΤΗ και όχι φοβισμένους και αμήχανους επικεφαλής»

Με αφορμή την προχθεσινή πρόταση – δημόσια δήλωση Ακιντζί, ο οποίος είπε ότι εάν η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να αποδεχθεί το Πλαίσιο Γκουτέρες χωρίς αλλοιώσεις, όπως έχει υποβληθεί, ας το δηλώσει άμεσα και να το ανακοινώσουμε ως «στρατηγική συμφωνία πακέτο», ο πρώην κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, προέβη στην ακόλουθη γραπτή τοποθέτηση:«Η πρόταση που υπέβαλε ο Μουσταφά Ακιντζί για προσυπογραφή από τους δύο ηγέτες του Πλαισίου Γκουτέρες, αποτελεί τεράστιας σημασίας εξέλιξη, που ανοίγει το δρόμο για λύση του Κυπριακού. Για μία ακόμα φορά η ελληνοκυπριακή ηγεσία βρίσκεται αντιμέτωπη με την Ιστορία. Εάν η αντίδραση μας θα είναι να μασούμε τα λόγια μας, και αν αποφύγουμε να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα και με σαφήνεια υπέρ της αποδοχής, τότε, εκτός από αναξιόπιστοι, αφού μέχρι χθες ο Πρόεδρος ισχυριζόταν ότι αποδέχεται το Πλαίσιο, θα εξουδετερώσουμε οριστικά κάθε δυνατότητα για επανένωση της Κύπρου, στα πλαίσια μίας ομοσπονδίας. 

Τι είχε γράψει στον “Π” ο Μ. Παπαπέτρου στις 16 Φεβ.2018:

Τώρα που η αμετροέπεια και η αλαζονεία μας, οδήγησαν στην αποτελμάτωση του κυπριακού, τώρα που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Τουρκία να αρχίσει την υλοποίηση του Σχεδίου Β, χωρίς την εμπλοκή του ΟΗΕ με απόρριψη της διζωνικής ομοσπονδίας, προς τέρψιν πολλών υπερπατριωτών στην Ε/Κ κοινότητα, τώρα που συνειδητοποιήσαμε πως όλοι, και Αμερικάνοι και Ρώσοι και ΟΗΕ και ΕΕ, μας δείχνουν την λύση του Κυπριακού, ως την μόνη διέξοδο, ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να κινηθούμε με ρεαλισμό και σύνεση προς την λύση. Τα όσα πετύχαμε με τις συγκλήσεις Χριστόφια – Ταλάτ και Αναστασιάδη – Ακιντζί, ούτε στο όνειρο μας δεν προσδοκούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Είτε, λοιπόν, προχωρούμε αποφασιστικά στην λύση με βάση αυτές τις συγκλήσεις και το περίγραμμα Γκουτιέρες, σε μια διαδικασία με συγκεκριμένο ορίζοντα ολοκλήρωσης, ή αφήνουμε την Τουρκία ανενόχλητη να ολοκληρώσει το σχέδιο Β. Η συνεχής προβολή νέων αξιώσεων από μέρους μας, μόνον την Τουρκία διευκολύνει.

>>> Πώς απαντά ο ΠτΔ στις δηλώσεις Ακιντζί για πλαίσιο Γκουτέρες

2 thoughts on “Μιχάλης Παπαπέτρου:«Η πρόταση Ακιντζί ανοίγει το δρόμο για λύση»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.