Ο Μ. Ακιντζί είναι ο «gauleider» της Άγκυρας

Γράφει ο  Ανδρέας Μ. Βασιλείου  

Όταν η Τουρκία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν συμμορφώνεται προς τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της, αγνοεί και περιφρονεί όλα τα περί Κύπρου ψηφίσματα και αποφάσεις του ΟΗΕ και προβαίνει καθημερινά και κατ’ εξακολούθηση σε προκλήσεις και απειλές και επί πλέον θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα», τι άλλο θέλουμε να ακούσουμε για να αντιληφθούμε ποιοι είναι οι σκοποί και στόχοι της.

Η Τουρκία μεθοδικά προωθεί τα σχέδιά της για επανάκτηση και έλεγχο της Κύπρου και ουδέν άλλο. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται όχι μόνο είναι αφελείς αλλά και άκρως επικίνδυνοι. Συνεπώς, να έρχονται κάποιοι αθεράπευτοι ανανιστές να απευθύνουν, δήθεν, «έκκληση» στους «δύο ηγέτες» για συνέχιση των συνομιλιών/διαπραγματεύσεων και να εξισώνουν τον Πρόεδρο της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας με τον «κατοχικό ηγέτη» έχουν μήπως την ψευδαίσθηση ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δύναται να αλλάξει την πολιτική της Άγκυρας έναντι της Κύπρου;

Άλλωστε για 40 και πλέον χρόνια ούτε συνομιλίες/διαπραγματεύσεις διεξαγόντουσαν αλλά «κουβέντες του καφενείου», όπως έγραψε χαρακτηριστικά πριν χρόνια ο γνωστός Άγγλος δημοσιογράφος RobertFisk στην εφημερίδα Independent.

Η Τουρκία προχωρεί ανενόχλητη στην εδραίωση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής και ούτε για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) ενδιαφέρεται, μήτε για διχοτόμηση, δύο κράτη, διπλή ένωση κ.τ.λ., κ.τ.λ παρά μόνο επανάκτηση και ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου.

Συνεπώς τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει ο Μ. Ακιντζί ως «gauleider» της Άγκυρας.

Υ.Γ.Ο Μουσταφά Ακιντζί είναι ένας σύγχρονος Gauleider (Γκαουλάιτερ). Η ναζιστική Γερμανία στις περιοχές που καταλάμβανε διόριζε ένα είδος πολιτικού διοικητή που προωθούσε και εφάρμοζε τα σχέδιά της με τις οδηγίες της. Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες διόριζαν «Ύπατο Αρμοστή» στις περιοχές που καταλάμβαναν.

Αρμοστής: Ανώτατος αξιωματούχος (κρατικός υπάλληλος, διπλωμάτης) που αποστέλλεται από τη χώρα του ως ανώτατος διοικητής εξαρτημένης ή υποτελούς περιοχής, ύπατος αρμοστής που έχει την εντολή να κυβερνήσει ξένη (υποτελή, εξαρτημένη) χώρα έχοντας όλες της εξουσίες, ο αρμοστής της Μ. Βρετανίας στις αποικίες της, ο διπλωματικός εκπρόσωπος της Μ. Βρετανίας σε χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας όπως συμβαίνει και στην Κύπρο όπου αντί Πρέσβη έχουμε Ύπατο Αρμοστή. Είναι τυχαίο άραγε αφού ασκούν μια ιδιότυπη επιρροή οι Άγγλοι σ’ αυτές τις χώρες;

*Πρώην συνδικαλιστής. 

>>> Να και η ενδιάμεση συμφωνία να ολοκληρωθεί το φιρμάνι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.