Ζητούν εξηγήσεις από το ΑΚΕΛ αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς Ακιντζί

Με γραπτή δήλωση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, καλεί το ΑΚΕΛ «να εξηγήσει επιτέλους, εάν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του κ. Ακιντζί, ή εάν υιοθετεί το κείμενο της 4ης Ιουλίου, που αποτελεί την ακριβή αποτύπωση των παραμέτρων του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών».

Επίσης, ο κ. Προδρόμου καλεί το ΑΚΕΛ να απαντήσει ξεκάθαρα, αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του Τουρκοκύπριου ηγέτη περί «στρατηγικής συμφωνίας», που δεν θα διαλαμβάνει πρόνοιες για κατάργηση των εγγυήσεων και για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Νωρίτερα, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε τοποθέτησή της, επέκρινε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για «παλινδρομήσεις» ή «υπεκφυγές». Επίσης, το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης «παραγνωρίζει ότι ο κ. Ακιντζί δήλωσε συνολικά αποδοχή του πλαισίου του γ.γ. του ΟΗΕ , συνεπώς και των προνοιών που καταργούν τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και αναφέρονται σε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

Ο κ. Προδρόμου στην γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι ο κ. Ακιντζί έχει διευκρινίσει ότι «η αναφορά του στο πλαίσιο Γκουτέρες, δεν αφορά ούτε τις εγγυήσεις, ούτε τα κατοχικά στρατεύματα».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «τυφλή υποστήριξη των θέσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη και των ισχυρισμών της τουρκικής πλευράς από το ΑΚΕΛ» και προσθέτει ότι αυτό δεν βοηθά το στόχο της επανέναρξης ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό της κατοχής και την επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: ΑΠΕ

>>> Μιχάλης Παπαπέτρου:«Η πρόταση Ακιντζί ανοίγει το δρόμο για λύση»

One thought on “Ζητούν εξηγήσεις από το ΑΚΕΛ αν υιοθετεί τους ισχυρισμούς Ακιντζί

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.