Η Ελληνίδα captain της Emirates: «Μελέτησα σκληρά, δεν σταμάτησα ποτέ να εργάζομαι σκληρά»

Τι λέει η Μάρθα Χατζηλιάδου για την εμπειρία στο πηδάλιο του αεροσκάφους Boeing 707. Η πολυετής εμπειρία της σε μεγάλες αεροπορικές εταιρίες σε συνδυασμό με τη στάση ζωής και τις ικανότητές της θεωρήθηκε διαβατήριο για την Ελληνίδα πιλότο Μάρθα Χατζηηλιάδου, ώστε η Emirates Airline να της εμπιστευτεί το πηδάλιο του Boeing 707…

Η Ελληνίδα captain είναι μία από τους 36 Ελληνες πιλότους της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στον κόσμο, καθώς και ένα από τα 463 άτομα από την Ελλάδα που εργάζονται εκεί. Οπως εξήγησε σε δηλώσεις της η γοητευτική Μάρθα Χατζηλιάδου, το επάγγελμα του πιλότου ήταν ένα όνειρο ζωής, για το οποίο εργάστηκε σκληρά προκειμένου να το κατακτήσει.

«Οπως σε κάθε επάγγελμα, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη σκληρή δουλειά. Για να γίνεις επαγγελματίας πιλότος χρειάζεται ένας συνδυασμός στάσης ζωής και ικανοτήτων» σημειώνει. Η ίδια σήμερα αισθάνεται ευγνώμων για το σημείο στο οποίο έχει φτάσει, ενώ δεν ξεχνά στιγμή εκείνους που την πίστεψαν και στήριξαν τις προσπάθειές της. «Μελέτησα σκληρά, δεν σταμάτησα ποτέ να εργάζομαι σκληρά και απαιτώ από τον εαυτό μου να κάνει το καλύτερο κάθε μέρα».

Υποστήριξη

«Η Emirates μου έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσω γρήγορα στην καριέρα μου προσφέροντάς μου την αναγκαία γνώση και υποστήριξη» αναφέρει και προσθέτει: «Αντιμετωπίζω τις ίδιες προκλήσεις με τους άνδρες συναδέλφους μου, αλλά έχω και τα ίδια οφέλη.

Το δίκτυο της Emirates είναι ιδιαίτερα ποικιλόμορφο και όλοι μας πραγματοποιούμε από πτήσεις πολύ μεγάλης διάρκειας -μέχρι και 15 ώρες- σε πιλοτήρια τεσσάρων ατόμων έως και μικρά δρομολόγια εντός της περιοχής του Περσικού Κόλπου. Ο στόλος είναι υπερσύγχρονος, τα αεροσκάφη είναι εξαιρετικά συντηρημένα και το Boeing 777 ακόμη με συναρπάζει. Είναι ένα εξαιρετικό αεροσκάφος, πολύ αξιόπιστο και πολύ εκλεπτυσμένο».

Το θηλυκό πλήρωμα των αεροσκαφών της Emirates στελεχώνεται από γυναίκες 24 εθνικοτήτων, ηλικίας από 20 έως 59 ετών. Εκεί εργάζεται η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που είναι κυβερνήτης σε Airbus A380, καθώς και η νεότερη γυναίκα πιλότος με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε A380. Επίσης η Emirates προσλαμβάνει γυναίκες με υψηλές επαγγελματικές δεξιότητες σε θέσεις μηχανικών αλλά και στη συντήρηση και την επισκευή.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.