Τεστ για τη May οι τοπικές εκλογές στην Αγγλία

Prime Minister Theresa May voting in Westminster with husband Philip.

Οι Άγγλοι ψηφίζουν σήμερα Πέμπτη στις τοπικές εκλογές για την ανανέωση περισσότερων των 4.300 εδρών σε 150 τοπικά συμβούλια στην Αγγλία και κυρίως στις μεγάλες πόλεις.

Το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λιντς και το Νιουκάστλ, σε μία ψηφοφορία που θεωρείται τεστ για τη συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, η οποία εμφανίζεται διαιρεμένη και αποδυναμωμένη λιγότερο από έναν χρόνο πριν από το Brexit.

Οι τοπικές εκλογές είναι η πρώτη ψηφοφορία μετά τις βουλευτικές του Ιουνίου 2017, που κόστισαν την απόλυτη πλειοψηφία στη Τερέζα Μέι και ενίσχυσαν το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Jeremy Corbyn voting in Islington, North London.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ψηφοφορία στο Λονδίνο, όπου οι Εργατικοί φιλοδοξούν να αποσπάσουν από τους Τόρις κατά παράδοσιν συντηρητικά διαμερίσματα, όπως το Γουέστμινστερ και το Γουάντσγουορθ.

Το Brexit βρίσκεται επίσης στο φόντο αυτών των εκλογών, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, αλλά και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι, έχουν προσεγγίσει τους δυσαρεστημένους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά και τους Ευρωπαίους μετανάστες, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.