Εκπρόσωπος ΟΗΕ: Να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

United Nations Secretary General

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαράν Χακ.

Ο κ. Χακ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δεν προέβη σε σχόλια επί δηλώσεων, περιοριζόμενος να επαναλάβει τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι,, ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί μια ομοσπονδιακή λύση με τη στάση των Ελληνοκυπρίων και ότι είναι καιρός να δοκιμαστεί ένας νέος τρόπος, καθώς και τις συνεχιζόμενες αναφορές για το διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ ως προσωρινής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Χακ απάντησε ότι δεν έχει να ανακοινώσει κάτι σχετικά με ενδεχόμενη επίσκεψη και οτιδήποτε σχετικά με διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων, πρόσθεσε ωστόσο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταστήσει σαφές ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αυτό.

Στην Κύπρο 9-11 Μαΐου η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις 

Την Κύπρο θα επισκεφθεί στις 9-11 Μαΐου η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, Αρμόδια για Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Μπίντου Κεϊτά, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαράν Χακ κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων ΜΜΕ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, ο κ. Χακ ανέφερε ότι η κα. Κεϊτά θα επισκεφθεί αυτό το μήνα το Κόσοβο και την Κύπρο.

Σημείωσε ότι στην Κύπρο θα βρίσκεται στις 9-11 Μαΐου, όπου θα εξετάσει με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, την εφαρμογή των σχετικών εισηγήσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη λειτουργία της αποστολής.

Ανέφερε παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της θα συναντηθεί με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με ενδιαφερόμενους φορείς των δύο πλευρών, εκπροσώπους της διπλωματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

KYΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.