Κετογονική δίαιτα -Η μόνη που αξίζει, την ακολουθεί η Χάλι Μπέρι

Πολλά καλά λιπαρά και καθόλου ζάχαρη: αυτή είναι η συνταγή της κετογονικής δίαιτας, η οποία διώχνει τα περιττά κιλά.

Είναι μια δίαιτα εξαιρετικά αποτελεσματική, όσοι την ακολουθούν δεν πεινούν ποτέ και επιπλέον προλαμβάνει πολλές χρόνιες ασθένειες. Η κετονική δίαιτα βασίζεται σε έναν εύκολο κανόνα: ελάχιστη ως καθόλου ζάχαρη και πλούσια, υγιή λιπαρά. «Πολλά λιπαρά, πρωτείνες και ελάχιστη ζάχαρη», συμβουλεύει και η διατροφολόγος Magali Walkowicz. Το σώμα μας παράγει μόνο του γλυκόζη με βάση τις πρωτείνες και τα λιπαρά, «δεν είναι λοιπόν απαραίτητο να καταναλώνει κάποιος επιπλέον», γιατί τότε παχαίνει.

Η διασημότερη πρέσβειρα της κετονικής δίαιτας είναι η Χάλι Μπέρι, η οποία στα 51 της χρόνια  έχει τέλειες αναλογίες 20άρας.

Σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο καύσιμο για τον οργανισμό αντί της γλυκόζης.

H κετογονική δίαιτα επιτρέπει τροφές που περιλαμβάνουν καλά λιπαρά, όπως για παράδειγμα οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, τα ψάρια, το ταχίνι, το λάδι, το βούτυρο και πρωτείνες που βρίσκονται στο κρέας, τη γαλοπούλα, το κοτόπουλο, το ψάρι και την σόγια.

Απαγορευμένες τροφές της κετογονικής δίαιτας είναι τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα αμυλούχα λαχανικά, πολλά φρούτα, τα γλυκά, η ζάχαρη, το μέλι και τα όσπρια. Και φυσικά όλα τα γλυκά.

«Δεν τρώω ζυμαρικά, πίτσες και καθόλου ζάχαρη. Τρώω κρέας, μου αρέσει το κοτόπουλο και έχω αδυναμία στα λαχανικά» δήλωσε η 50χρονη Χάλι Μπέρι για τη διατροφή της.

Η ηθοποιός δίνει έμφαση στα καλά λιπαρά και τρώει αβοκάντο για πρωινό και λιπαρά ψάρια για μεσημεριανό, χρησιμοποιεί βούτυρο και αποφεύγει εντελώς τη ζάχαρη.

Assortment of healthy protein source and body building food. Meat beef salmon chicken eggs dairy products milk cheese yogurt beans quinoa nuts oat meal

Στα τρόφιμα που επιτρέπονται είναι επίσης τα λαχανικά ή και το τυρί όταν δεν περιλαμβάνει ζάχαρη. Τα φρούτα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο γιατί περιέχουν πολλά σάκχαρα. «Περίπου 12 γραμμάρια ζάχαρη τη μέρα από φρούτα, ήτοι 100 γραμμάρια φρούτο», αναφέρει η διατροφολόφος και συμβουλεύει να προτιμούμε τις φράουλες, τα μύρτιλλα, τις φραμπουάζ, περίπου 50 γραμμάρια την ημέρα.

Σε αυτή τη λίστα μπορεί κάποιος να προσθέσει «τα γιαούρτια τα οποία περιέχουν 5% λακτόζη και προτιμήστε τα ελληνικά γιαούρτια γιατί είναι πολύ λιπαρά», λέει η ειδικός.

Προσοχή στις ποσότητες!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.