Στην Κύπρο μεταφέρεται η ελληνική εξωτερική πολιτική – Κυπριακό και τριμερής με Ισραήλ στην ατζέντα

Κοινός αγωγός φ.α. Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου σήμερα Δευτέρα, 7 Μαΐου, θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Την Τρίτη 8 Μαΐου θα μεταβεί στη μεγαλόνησο και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής με το Ισραήλ.

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στο Κυπριακό, σε περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις τριμερείς συνεργασίες που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες. Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος.

Την επομένη, Τρίτη, 8 Μαΐου, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στην υπό τον Πρωθυπουργό ελληνική αντιπροσωπεία στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στη Λευκωσία.

Ο Νετανιάχου προανήγγειλε κοινό αγωγό φ.α. Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας προς Ιταλία

“On Tuesday I will leave for Nicosia for the fourth meeting with the leaders of Cyprus and Greece. I will discuss with them a series of issues, first and foremost the feasibility of laying a joint Israeli-Cypriot-Greek gas pipeline to Italy. The export of Israeli gas to Western Europe could make a very significant contribution to the Israeli economy.

Στην τριμερή συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ την ερχόμενη Τρίτη στη Λευκωσία, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζιαμιν Νετανιάχου, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ.

«Την Τρίτη θα πάω στη Λευκωσία για την 4η συνάντηση με τους ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας και θα συζητήσω μαζί τους μια σειρά θεμάτων, πρωτίστως δε τη σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας προς την Ιταλία. Η εξαγωγή ισραηλινού αερίου στη Δυτική Ευρώπη θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ισραηλινή οικονομία», ανέφερε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

One thought on “Στην Κύπρο μεταφέρεται η ελληνική εξωτερική πολιτική – Κυπριακό και τριμερής με Ισραήλ στην ατζέντα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.