Βελάρης: Η Ελλάδα να συμπεριφερθεί σαν πραγματική μητέρα

Αυτό δήλωσε ο Δικηγόρος της [], Κώστας Βελάρης, μία μέρα μετά την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στο Δικαστήριο, για την υπόθεση του ακινήτου που παραχωρήθηκε στο ελληνικό δημόσιο έναντι του Μετοχίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινά Νέα» του TVOne, ο κ. Βελάρης πρόσθεσε για την υπόθεση αυτή, ο κ. Κοτζιάς, δεν έκανε καμία κίνηση για «άρση αυτής της ατιμίας», ενώ τόνισε πως πρέπει να «διαχωρίζουμε την Ελλάδα σαν ιδέα, από τις όποιες, κατά καιρούς, Κυβερνήσεις. Διότι η Ελλάδα είναι στη ψυχή του Κυπριακού λαού».

Πρόσθεσε ακόμη χαρακτηριστικά, πως «Έλλην ήταν και ο Εφιάλτης».

Τέλος, έκανε αναφορά στην περίοδο του ’40, όταν ο κυπριακός λαός, έδωσε, όπως είπε, το υστέρημά του, για να το δώσει με τη ψυχή του σαν συμπαράσταση στον αγώνα του ελληνικού λαού, έναντι του Ναζισμού. «Σκεφτείτε πως θα αισθανόταν ο κυπριακός λαός αν οι παραλήπτες και διαχειριστές αυτού του υστερήματος, το έπαιζαν στα χαρτιά», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Κοτζιάς αντεξετάστηκε από το δικηγόρο της Ιεράς Μονής Κύκκου, Κώστα Βελάρη στο πλαίσιο εξέτασης της αίτησης που καταχώρησε η πλευρά της Μονής Κύκκου με την οποία ζητά την εκτέλεση της απόφασης του Δικαστηρίου, ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου του 2017, επί της αγωγής που είχε κινήσει η Μονή εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας για το εν λόγω τεμάχιο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.