Oι εκδηλώσεις ‘Οδός Ελευθερίας’, του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Σειρά εκδηλώσεων, με πρώτη την ερχόμενη Κυριακή, οργανώνει και φέτος το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, υπό την ονομασία “Οδός Ελευθερίας”, με βασικό στόχο την οικονομική ενίσχυση του, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου άρχισαν τα έργα επέκτασης της Μονάδας Αποκατάστασης του.

Το έργο που επιτελείται στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλώδια και ιδιαίτερα στη Μονάδα Αποκατάστασης του, εξήραν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για παρουσίαση των εκδηλώσεων της “Οδού Ελευθερίας”.

Στο χαιρετισμό της, η κ.Αναστασιάδη είπε πως “είμαστε πραγματικά περήφανοι για το ότι έχει προσφέρει στα 23 χρόνια λειτουργίας του (το Μέλαθρον), παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας”.

“Η κάλυψη από το Μέλαθρον, ενός πολύ ζωτικού τομέα της δημόσιας υγείας, καταδεικνύεται και από τη συνεχή διεύρυνση της στενής συνεργασίας του με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως και με την όλο και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση που προσφέρει στο ευρύτερο κοινό με τις διάφορες υπηρεσίες”, συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, ότι η Πολιτεία εκφράζει τη μεγάλη εκτίμηση και βαθιά ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και εξέλιξη της λειτουργίας του Μελάθρου και ιδιαίτερα του νυν Προέδρου Θεοφάνη Παναγιώτου και του Επίτιμου Προέδρου του, Ανδρέα Αγγελόπουλου.

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως “το Υπουργείο αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ και κατ` επέκταση, με τη συμβολή του Διοικητικού Συμβουλίου του, με τη συμβολή αυτών των εξαίρετων γιατρών, το παραϊατρικό προσωπικό αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του, οι οποίοι πάντα βρίσκονται κοντά στους ασθενείς”.

Υπενθυμίζοντας ότι το Υπουργείο προσφέρει χορηγία κάθε χρόνο στο Μέλαθρον και παραπέμπει στη Μονάδα Αποκατάστασης του πολλά σοβαρά περιστατικά, η κ.Γιαννάκη ανέφερε ότι “τη φετινή χρονιά προωθήσαμε για έγκριση, την τροποποίηση της σύμβασης, όπου η αξία παραμένει μεν η ίδια, αλλά έχουν αυξηθεί οι κλίνες σε 31 συν 2 δωρεάν”.

Η Χριστίνα Γιαννάκη υπογράμμισε πως ” η ίση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών και η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους, αποτελούν τις βασικές αρχές των προσπαθειών που καταβάλλουμε ως Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας” και πρόσθεσε ότι “”καθημερινά, ως Υπουργείο Υγείας, δίνουμε σοβαρές μάχες για ν` αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα στον τομέα της Υγείας”.

Διαβεβαίωσε, πως “θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτές τις δυνάμεις μας, για να παραμείνει το Υπουργείο Υγείας ένα φωτεινό παράδειγμα συλλογικής δουλειάς με μοναδικό στόχο την ανακούφιση και φροντίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας”.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της “Οδού Ελευθερίας” παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη του έργου επέκτασης της Μονάδας Αποκατάστασης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019 και να λειτουργήσει στις αρχές του 2020.

Συγκεκριμένα, η νέα πτέρυγα, θα είναι δυναμικότητας 32 κλινών με σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο, χημείο, ακτινολογικό και άλλους υποστηρικτικούς χώρους, ενώ το κόστος εργασιών θα φτάσει τουλάχιστον τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Σε σχέση με τις εκδηλώσεις, ο κ.Παναγιώτου είπε πως η τελετή έναρξης τους θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11:00,  με το Παγκύπριο μνημόσυνο ηρωομαρτύρων του απελευθερωτικού αγώνα 55-59, στο Ηρώον του απελευθερωτικού αγώνα, που βρίσκεται στην περιοχή Πελενδρίου – Αμιάντου.

Το Σάββατο, 19 Μαΐου και ώρα 13:00, θα δοθεί δεξίωση για ασθενείς της Μονάδας Αποκατάστασης, στους κήπους του Μελάθρου, ενώ την Πέμπτη, 31 Μαΐου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τρίωρη τηλεοπτική εκπομπή στο κρατικό κανάλι.

“Στα πλαίσια της Οδού Ελευθερίας 2018, απευθυνόμαστε στα φιλάνθρωπα αισθήματα του εδώ Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και των αποδήμων μας και ζητούμε οικονομική ενίσχυση, για να μπορούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, έτσι που η αγάπη να μετουσιώνεται σε πράξη”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου.

Στόχος των εκδηλώσεων, συνέχισε, είναι τόσο η οικονομική στήριξη του, αλλά και η παρουσίαση του έργου που επιτελεί το Μέλαθρον καθώς και η προβολή και διαιώνιση του αγώνα της ΕΟΚΑ, όπως και όλων των αγώνων του Ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση της Κύπρου και απόδοση τιμής στους ήρωες μας.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.