Ψέμα στο ψέμα ο διπλοφονιάς Τζιωνής – Πολλές ανακριτικές καταθέσεις

Με πολύ γερή ιδιοσυγκρασία για να αντιμετωπίσουν τον Λοΐζο Τζιωνή φαίνεται να έχουν οπλιστεί οι ανακριτές που διερευνούν την άγρια δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου – Σεργίου, καθώς ο 33χρονος φέρεται να τους έχει τρελάνει στα ψέματα.

Συγκεκριμένα πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής μπορεί να έχει δώσει και 8-9 ανακριτικές καταθέσεις στις οποίες κάθε φορά λέει άλλα πράγματα και χαρακτηριστικά μας λέχθηκε πως εάν έδιναν πίστη σε όσα ισχυρίζεται σε έκαστη των καταθέσεων, για πολλά εκ των οποίων υπήρξε διερεύνηση χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε, θα έπρεπε μέχρι τώρα να είχαν συλλάβει καμιά 50αριά άτομα.

Ειδικότερα πληροφορούμαστε ότι πριν προχωρήσει να υποδείξει μέχρι και τον ετεροθαλή αδελφό του, τον 23χρονο Λευτέρη Σολωμού, ως τον δολοφόνο, είχε δώσει νωρίτερα άλλες τουλάχιστον 6 καταθέσεις, εμπλέκοντας κάθε φορά άλλα πρόσωπα. Όταν αναίρεσε εκείνην που κατονόμαζε τον αδελφό του, φέρεται να υποστήριξε ότι είπε ψέματα επειδή υποψιαζόταν ότι άρεσε σε αυτόν η συμβία του.

Και ενώ συνέβαινε αυτό, σύμφωνα με αναφορές από το περιβάλλον τους στην Αστυνομία, ο Σολωμού τού είχε παθολογική αγάπη, σε σημείο που στο αριστερό στήθος ο 23χρονος φέρει τατουάζ με το όνομα «Loizos».

Στις πρώτες από τις καταθέσεις του ο Τζιωνής φέρεται να είχε φορτώσει το έγκλημα σε ρώσικες μαφίες και σε άλλα οργανωμένα κυκλώματα, ακολούθως ισχυρίστηκε ότι «γνωρίζει τι έγινε σε εκείνο το σπίτι, αλλά μέχρι ενός σημείου», εκ των υστέρων κατονόμαζε πότε τον αδελφό του και πότε τον 22χρονο ως τους δολοφόνους, ενώ παράλληλα αποδεικνυόταν μπλόφα ότι «θα υπήρχε άνθρωπος μέσα στο σπίτι που θα τους βοηθούσε» αφού οι ισχυρισμοί του διερευνήθηκαν και δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. 

Τελικά πέρασε τουλάχιστον μια βδομάδα για να παραδεχθεί ότι ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, εάν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι κατά την ανανέωση της 8ήμερης κράτησής του υπήρξε αναφορά από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας ότι ομολόγησε.

Κάποιοι ήξεραν

Παράλληλα πληροφορούμαστε ότι άτομα που γνωρίζουν φέρονται να εμφανίζουν τον Τζιωνή στην Αστυνομία όχι μόνο ως χρήστη κοκαΐνης και διαφόρων ειδών αμφεταμινών αλλά και ως προμηθευτή, κυρίως στην Αγία Νάπα όπου εργαζόταν, ως επίσης και η 21χρονη συμβία του. Ως χρήστες τέτοιων ουσιών εμφανίζουν και τους υπόλοιπους της «παρέας», ενώ ήδη υπάρχει μαρτυρία από την 21χρονη ότι πριν ο Τζιωνής και ο 22χρονος Μάριος Χ΄΄ Ξενοφώντος μεταβούν στο σπίτι των θυμάτων για να διαπράξουν τη ληστεία, είχαν αγοράσει και κάνει χρήση κοκαΐνης ή «crystal meth».

Για το έγκλημα κατά το οποίο σφαγιάστηκαν δύο άνθρωποι ουσιαστικά για το τίποτα, φαίνεται πως κάποιοι γνώριζαν από τα πρώτα 24ωρα ποιοι κρύβονταν από πίσω, αλλά δεν μιλούσαν στην Αστυνομία. Συγκεκριμένα τρεις ημέρες μετά, πρόσωπο που επικοινώνησε με άλλο πρόσωπο για να του παράσχει υπηρεσίες σχετικές με την επαγγελματική του ιδιότητα και γύρισε η κουβέντα στο άγριο φονικό, ο πρώτος του είπε ότι τη δολοφονία διέπραξαν δύο αδέλφια.

Εκ των υστέρων βέβαια προέκυψε –σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής στοιχεία– ότι μαζί με τον Τζιωνή στο σπίτι των θυμάτων μετέβη ο 22χρονος Μάριος Χ’’ Ξενοφώντος και αυτό όταν υπήρξε άρνηση από τον Σολωμού.

Στο μεταξύ επιμένουν οι πληροφορίες ότι επανάνοιξε ο φάκελος της δολοφονίας του 77χρονου κρεοπώλη Γεώργιου Σταύρου στις 18 Ιουνίου 2013 ενώ βρισκόταν στο κρεοπωλείο του στην Αγλαντζιά και τίποτα δεν αποκλείει να προκύψει κάποια έκπληξη. 

ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

Πηγή: politis.com.cy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.