Διπλό Φονικό: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι 4 στις 13 Ιουνίου

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμπονται οι τέσσερις συλληφθέντες σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου που διεπράχθη τη νύχτα της 18ης Απριλίου στον Στρόβολο.

Όπως αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, οι τέσσερις τους θα παρουσιαστούν ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 13 Ιουνίου. Μέχρι τότε, θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η δικαστική διαδικασία ήταν πολύωρη. Η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την παραπομπή και των τεσσάρων υπόπτων σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου.  Όπως φαίνεται, ο συνήγορος της 21 ετών συμβίας του 33χρονου υπόπτου, διαφώνησε με την απόφαση της Κατηγορούσας Αρχής να παραπεμφθεί η πελάτισσά του ως κατηγορούμενη σε δίκη.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της 21χρονης, ανέφερε πως «η Αστυνομία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της, τις καταθέσεις της ιδίας. «Η κατηγορούμενη», ανέφερε «δεν συνδέεται με τα αδικήματα που προσπαθούν να της συνάψουν σήμερα». Ο δικηγόρος της 21χρονης είπε ακόμη, «ας θυμηθεί η κατηγορούσα αρχή τι υποσχέθηκε στην πελάτισσα μου», με την κατηγορούσα αρχή να απαντά «δεν υποσχεθήκαμε κάτι».

Τα όσα ανέφερε ο συνήγορος, περί υποσχέσεων, δεν θα εξεταστούν σε αυτό το σημείο και δεν είναι λόγος για να αφεθεί ελεύθερη η 21χρονη, ανέφερε στο τέλος το Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις

Συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας, κλοπή από κατοικία, ληστεία, φόνος εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό αυτού, κατοχή διαρρηκτικού οργάνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταφορά επιθετικών οργάνων, είσοδος σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, είσοδος ένοπλου σε ξένη περιουσία με σκοπό την κλοπή.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

– Καθυστέρηση παρατηρείται στην έναρξη της διαδικασίας.

– Η αίθουσα του Δικαστηρίου, η οποία εκκενώθηκε για λίγη ώρα, για προληπτικούς λόγους, είναι κατάμεστη.

– Εισήλθαν στην αίθουσα οι 4 κατηγορούμενοι, γύρω στις 10:30.

– Ετοιμάζεται το κατηγορητήριο για την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής των κατηγορουμένων σε απευθείας δίκη.

– Άρχισε η διαδικασία.

– Παραπέμπει σε δίκη στις 13/6/18 ο Δικαστής.

– Η κατηγορούσα Αρχή ζητά να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καθότι τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι από τα σοβαρότερα του ποινικού κώδικα και επισύρουν πολυετή φυλάκιση.

– Επιπρόσθετα, όπως λέχθηκε, από το μαρτυρικό υλικό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα καταδίκης.

– Για τον πρώτο κατηγορούμενο, τον33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, υπάρχουν δυο ανακριτικές, στις οποίες, στην δεύτερη κατάθεση του παραδέχεται την εμπλοκή του στα αδικήματα. Υπάρχουν δύο υποδείξεις σκηνών από τον 33χρονο. Στη μια υποδεικνύει το φονικό όπλο και στη δεύτερη, τον τρόπο που μπήκε στο σπίτι. Περαιτέρω υπάρχει το DNA του σε τεκμήρια του εγκλήματος

– Για την 21χρονη Σάρα Σιανς, υπάρχει το DNA της στα κορδόνια των παπουτσιών του 33χρονου, βρέθηκαν ακουστικά στην σκηνή του εγκλήματος και το DNA της, ενώ το DNA της είναι και στο ρόπαλό. Αυτά είναι πλέον τα επίσημα αποτελέσματα εξετάσεων. Ακόμη, στην τρίτη της κατάθεση παραδέχθηκε ότι ο σχεδιασμός του εγκλήματος έγινε στην παρουσία της και άκουσε τον 33χρονο να λέει «αν χρειαστεί θα σκοτώσω». Υπέδειξε ακόμη, τη θήκη του μαχαιριού και ένα καθρέφτη κοκαΐνης που έκαναν χρήση ο 33χρονος και ο 22χρονος. Την ίδια εμπλέκει και ο ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου, ενώ και η ίδια εμπλέκει τον ετεροθαλή στην υπόθεση.

– Ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή, Λευτέρης Σολωμού, παραδέχεται ότι ήταν στο σπίτι στη συνάντηση με τον 33χρονο, όπου άκουσε ότι θα πάνε σε ένα σπίτι για ληστεία. Θα είχε ρόλο να παραλάβουν με την 21χρονη τα κλοπιμαία ή να παραλάβουν τον 33χρονο και τον 22χρονο αν πήγαινε κάτι λάθος. Ο 33χρονος αναφέρει ότι ο αδελφός του τον βοήθησε να κρύψει ρούχα και μαχαίρι.

– Για τον 22χρονο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, υπάρχει σύνδεση του με DNA στο ρόπαλο και τον εμπλέκει με την κατάθεση του ο 33χρονος. Η 21χρονη παραδέχεται ότι του έδωσε το σάλι Bob Marley, με το οποίο εισήλθε στο σπίτι, ενώ τον εμπλέκουν και οι τρεις κατηγορούμενοι. Υπέγραψε στις 28 Απριλίου, ημερολόγιο που αναφέρει όσα γνωρίζει για το φονικό.

– Με βάση τα πιο πάνω ζητείται η κράτηση τους μέχρι την προσαγωγή σε δίκη.

– Ο δικηγόρος του 33χρονου δεν έφερε ένσταση.

– Ο δικηγόρος της 21χρονης ζήτησε μισή ώρα για να δει το μαρτυρικό υλικό, πριν τοποθετηθεί, ενώ ζήτησε και πρόσβαση στις απόψεις της Αστυνομίας προς την Εισαγγελία. Σε ερώτηση της κατηγορούσας Αρχής για τον λόγο, ο δικηγόρος απάντησε ότι έγιναν κάποια περιστατικά που θέλει να εξετάσει πρώτα.

– Ο δικηγόρος της 21χρονης είπε στον δικαστή «ας θυμηθεί η κατηγορούσα αρχή τι υποσχέθηκε στην πελάτισσα μου», με την κατηγορούσα αρχή να απαντά «δεν υποσχεθήκαμε κάτι».

– Στη συνέχεια, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, ο δικηγόρος της 21χρονης ανέφερε πως τίθεται θέμα ασφάλειας της πελάτισσας του.  «Θα προχωρήσω δημόσια σε καταγγελία».

– Σύμφωνα με πληροφορίες, οικεία πρόσωπα της 21χρονης μίλησαν στο philenews και ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία ζήτησε από την 21χρονη να συνεργαστεί και να τους αναφέρει τα γεγονότα της υπόθεσης, με αντάλλαγμα να της δοθεί ρόλος μάρτυρα κατηγορίας.

– Το γεγονός αυτό, απορρίπτει η Αστυνομία.

– Επαναρχίζει τώρα η διαδικασία στο Δικαστήριο.

– Μελέτησε, λέει, το υλικό ο συνήγορος της 21χρονης και είπε πως θέλει να επιφυλάξει τα δικαιώματα της πελάτισσας του.

– Για το τι συνέβη στην Αστυνομία, στην παρουσία άλλου δικηγόρου που την εκπροσωπούσε, παραπέμπει το δικαστήριο στις καταθέσεις 8Δ του κατηγορούμενου ετεροθαλή αδελφού.

– Δικηγόρος: «Ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός, είπε ότι η 21χρονη φοβάται πολύ τον 33χρονο και ότι θέλει να φύγει από κοντά του». «Υπάρχει χειρόγραφη σημείωση του 23χρονου, ο οποίος γράφει “του είπα ότι δεν θέλω, αλλά με αγριοκοίταξε φοβόμουνα ότι θα με έδερνε”». «Iσχυρίζεται ακόμη, ότι η 21χρονη, δεν γνώριζε που θα πάνε μαζί με τον 23χρονο, όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο».

– Επίσης, παραπέμπει το Δικαστήριο στις δύο καταθέσεις της 21χρονης, οι οποίες ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης.

– Στην κατάθεση της, αναφέρει ο συνήγορος, λέει πως κατάλαβε πως θα έμπαιναν να κλέψουν αλλά όχι ότι θα έκαναν κακό σε άλλο.

– Ο δικηγόρος της, ανέφερε πως η Αστυνομία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της, τις καταθέσεις της ιδίας.

«Η κατηγορούμενη», αναφέρει « δεν συνδέεται με τα αδικήματα που προσπαθούν να της συνάψουν σήμερα».

– Δεν ήταν σκοπός σήμερα να αμφισβητήσει την κράτηση της, ανέφερε ο δικηγόρος. «Εάν η Αστυνομία τηρούσε αυτά που είπε, να της προσάψουν τις κατηγορίες που πρέπει».

– Όπως ανέφερε η Δικηγόρος της Δημοκρατίας, «στην κατάθεση της η 21χρονη αναφέρει ότι άκουσε “αν χρειαστεί να σκοτώσω θα σκοτώσω”». Όσον αφορά το θέμα ασφάλειάς της, «εάν θα κρατηθεί στις Κεντρικές, θα είναι διαφορετικός ο χώρος κράτησης της από τους άλλους τρεις».

– Μία ώρα διακοπή για να μελετήσει ο δικαστής το υλικό. Η διαδικασία επανάρχισε μία ώρα μετά.

– Δεν έχει παρουσιαστεί έκθεση, λέει ο δικαστής, που να συνδέει την 21χρονη με DNA στα κορδόνια και το ξίφος

– Τέλος ο Δικαστής είπε πως τα όσα ανέφερε ο συνήγορος, περί υποσχέσεων, δεν θα εξεταστούν σε αυτό το σημείο και δεν είναι λόγος για να αφεθεί ελεύθερη η 21χρονη.

Για το φρικτό έγκλημα κρατούνται ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, η 21χρονη συμβία του Σάρα Σιανς, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος που ομολόγησε ότι είχε μεταβεί (με τον 33χρονο) στο σπίτι των θυμάτων το βράδυ του φόνου.

Στους μάρτυρες κατηγορίας αναμένεται ότι θα περιλαμβάνεται και ο 15χρονος γιος των θυμάτων, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του 33χρονου, ως το άτομο που τον άρπαξε από το κρεβάτι του και τον κλείδωσε στο υπόγειο μετά που είχε σκοτώσει τους γονείς του.

“Φ”

One thought on “Διπλό Φονικό: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι 4 στις 13 Ιουνίου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.