«Κακόβουλη καταγγελία στην Κυπριακή Αστυνομία και αλλότρια κίνητρα»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυμναστικής σε απάντηση κακόβουλων υπαινιγμών περί δήθεν «βόμβας στα θεμέλια του Κυπριακού αθλητισμού», μέσω του Προέδρου της κυρίου Σάββα Μάτσα εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει τα ακόλουθα:

«To Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής σε έκτακτη συνεδρία του στις 09/05/2018 αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή όλων των Εθνικών Αγώνων Ρυθμικής Γυμναστικής που διοργανώνει. Οι λόγοι της απόφασης αυτής οφείλονται στην κακόβουλη καταγγελία που έγινε στην αστυνομία περί τις 5-6 Μαρτίου 2018 και αφορούσε την σύνθεση της αποστολής της Ρυθμικής Γυμναστικής που συμμετείχε στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Με βάση την καταγγελία αυτή η αστυνομία προέβη σε κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή της ΚΟΓ ο οποίος χρησιμοποιείται για την έκδοση των αποτελεσμάτων της Ρυθμικής Γυμναστικής μέσω ειδικού προγράμματος έκδοσης αποτελεσμάτων και συνεπώς είναι αδύνατη η διοργάνωση αγώνων χωρίς τον εν λόγω υπολογιστή.

Περαιτέρω λόγο της κλήσης από την αστυνομία των Κριτών της Ρυθμικής Γυμναστικής για κατάθεση έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στις τάξεις τους και φοβία για θυματοποίηση τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή αναβολή των Εθνικών Αγώνων Ρυθμικής Γυμναστικής που διοργανώνει, μέχρι την αποπεράτωση των αστυνομικών ανακρίσεων και την επιστροφή του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Ομοσπονδίας αλλά και για να μην βρίσκονται υπό πίεση εκκρεμούσας αστυνομικής έρευνας οι Κριτές.

Σημειώνουμε ότι οι επιλεγείσες αθλήτριες που συμμετείχαν στους εν λόγω αγώνες στην Αυστραλία κέρδισαν 4 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο, μια τεράστια επιτυχία για την Κυπριακή Γυμναστική που αποτελεί την μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων στην ιστορία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων. Η επιτυχία αυτή από μόνη της αποτελεί περίτρανη απόδειξη και επιβεβαιώνει στην πράξη την ορθότητα της απόφασης για της σύνθεση της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής που εκπροσωπείσαι την Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Αυστραλία. Ταυτόχρονα αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη για την κακόβουλη πρόθεση και τα αλλότρια κίνητρα αυτών που προέβησαν στην καταγγελία εναντίων της Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην αστυνομία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.