Ο Πρίγκιπας Κάρολος χόρεψε σε παραδοσιακό γλέντι στην Κρήτη

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Εκεί τον υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Βλαζάκη και άλλοι φορείς. Μετά από μία ολιγόλεπτη συζήτηση ξεκίνησε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Λίγο μετά τις 13.30 η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα έφυγε από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού με προορισμό το Αλάγνι όπου θα επισκεφτεί τοπικό οινοποιείο.

Η υποδοχή στο αεροδρόμιο

Στις 12.30 ακριβώς έφτασε το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και την δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν από τις 12 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων προκειμένου να υποδεχθούν το πριγκιπικό ζεύγος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα Κορνουάλης Καμίλα, χαιρέτησαν και συνομίλησαν με τους τοπικούς φορείς και στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταφερθούν στην Κνωσό.

Ξενάγηση στην Κνωσό

Περίπου 40 λεπτά κράτησε η ξενάγηση του πριγκιπικού ζεύγους στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, εμφανίστηκαν γνώστες αλλά και λάτρεις του Μινωικού Πολιτισμού.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο να αναχωρεί από την Κνωσό για την βίλα Αριάδνη.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφαλείας τόσο στο αεροδρόμιο όσο στην Κνωσό, τις Αρχάνες και γενικά όλα τα σημεία απ’ όπου θα περάσει το πριγκιπικό ζεύγος είναι δρακόντεια.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρότατη, καθώς η πρόσβαση στο ανάκτορο όλων εξετάζεται εξονυχιστικά. Υπενθυμίζεται ότι τον πρίγκιπα Κάρολο και τη Δούκισσα Καμίλα συνοδεύουν άνδρες των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

>>> Κάρολος και Καμίλα: Όλα όσα είδαν στην Αθήνα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.