Ο «Αποχαιρετισμός» του Γιάννη Ρίτσου για τον Γρηγόρη Αυξεντίου και στην Κύπρο

Το εμβληματικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Αποχαιρετισμός» παρουσιάζεται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του ηρωισμού και της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μονόπρακτο με ανθρώπινο, πατριωτικό και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο λόγο που συμβάλλει δημιουργικά στην εθνική ανάταση του Ελληνισμού, ειδικότερα της νέας γενιάς.

Αφορά την αφήγηση της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας. Το έργο αποτελεί κατάθεση ψυχής από επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου, ορμώμενοι από το δυναμισμό που εμπερικλείουν οι στίχοι του ποιητή της Ρωμιοσύνης και από την αιώνια ολόφωτη μορφή του Σταυραετού του Μαχαιρά.

Η πρεμιέρα του έργου «Αποχαιρετισμός» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 . Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα παραστάσεις σε σχολεία, στρατόπεδα, μικρές και μεγάλες κοινότητες της Κύπρου.

Όλες οι παραστάσεις θα είναι εντελώς δωρεάν με χορηγίες απο τον οργανισμό Hellenic American Leadership Council  και τον Έλληνα Κύπριο ομογενή της Αμερικής κ. Νίκο Μούγιαρη.   

Με την εκπληκτική ερμηνεία του Κωνσταντίνου Αλκιβιάδη στο ρόλο του Γρηγόρη Αυξεντίου και την καλοδουλεμένη σκηνοθεσία του Μαρίνου Ανωγυριάτη, το έργο καθηλώνει τους θεατές, μεταφέροντας διαχρονικά μηνύματα για τις μεγάλες αξίες της ζωής, της αυταπάρνησης και της πατρίδας.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Λάκης Γενεθλής (σκηνικά/ κουστούμια), Ελεάννα Ζεγκίνογλου (μουσική) και Βέρα Παπασταύρου (βίντεο).

Τη Διεύθυνση Παραγωγής ανέλαβε ο γνωστός συμπατριώτης μας ποιητής – στιχουργός Πόλυς Κυριάκου.

Αποχαιρετισμός στον Γρηγόρη Αυξεντίου

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.