Τα σχολεία Ριζοκαρπάσου επισκέφθηκαν ε/κ και τ/κ οργανώσεις

Στο νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο – Λύκειο Ριζοκαρπάσου βρέθηκαν χθες μέλη των ΔΣ ε/κ και τ/κ οργανώσεων που συνεργάζονται ως μέλη και της ETUCE, ενώ αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, όπου φοιτούν Τ/κ μαθητές, στις 24 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλαχτού είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και των κοινών δράσεων μέσω της ETUCE, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή επίσκεψη στο Ριζοκάρπασο που ήταν πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική. «Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους μας, Ε/κ και Τ/κ, να μιλήσουμε με τους δασκάλους και τα παιδιά, να δούμε τα παιδιά». Για κάποιους από τα ΔΣ ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν και το Ριζοκάρπασο και τα σχολεία, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό που βλέπουμε είναι πως με μία μόνο επαφή μπορούν να γκρεμιστούν τα τείχη και οι προκαταλήψεις που τυχόν υπάρχουν».

Ο κ. Φυλαχτού σημείωσε ότι είναι εντελώς διαφορετικό το περιβάλλον στα σχολεία στο Ριζοκάρπασο με εκείνο στο σχολείο του Αγίου Αντωνίου, όπου φοιτούν και Τ/κ μαθητές, διευκρινίζοντας ότι οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες για τα σχολεία στα κατεχόμενα. Σημείωσε, επίσης, ότι στα σχολεία του Αγίου Αντωνίου υπάρχουν και Τ/κ εκπαιδευτικοί που πληρώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και οι μαθητές διδάσκονται την τουρκική γλώσσα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ δήλωσε ενθαρρυμένος από το γεγονός ότι στο νηπιαγωγείο στο Ριζοκάρπασο φοιτούν σήμερα 16 παιδιά, ενώ ολόκληρο το Δημοτικό έχει 13 μαθητές. «Αυτό είναι ενθαρρυντικό, διότι φαίνεται ότι υπάρχει μια συνέχεια».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, παρά τις συνθήκες και τις δυσκολίες, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολύ καλό, συνομίλησαν τόσο με τους δασκάλους και τους μαθητές όσο και με τον σύνδεσμο γονέων.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ εξήγησε ότι η συνεργασία που υπήρχε παλαιότερα μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των δύο πλευρών, από το 2011 έχει διευρυνθεί σε όλες τις βαθμίδες, σημειώνοντας ότι κάθε μήνα σχεδόν έχουν τακτικές συναντήσεις και πολλές κοινές δράσεις.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.