Ερντογάν: Ως δύο εγγυήτριες θα συζητήσουμε με Μέι το Κυπριακό 

Και το Κυπριακό θα συζητήσει ο Τούρκο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ως δύο εγγυήτριες δυνάμεις που είναι Τουρκία και Βρεταντία, όπως ο ίδιος δήλωσε αναχωρώντας για το Ηνωμένο Βασίλειο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη μέχρι τις 15 Μαίου.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό θα συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις και τρόπους ανάπτυξής τους, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ως χώρες-εγγυήτριες και οι δύο θα εξετάσουμε και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και τις ευρωπαϊκές σχέσεις. Επιπλέον, θα συζητήσουμε το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για τη Μέση Ανατολή, ειδικά για τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν»

Η συνάντησή του με την Τερέζα Μέι θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαϊου ενώ την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση και με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνοδεύεται από έναν αριθμό υπουργών, που θα συμμετάσχουν στο τουρκο-βρετανικό φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

ΚΥΠΕ

>>> Με Βασίλισσα Ελισάβετ και Τερέζα Μέι συναντιέται ο Ερντογάν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.