Ανοιχτή απειλή Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

Αν η Κύπρος συνεχίσει, θα υπάρχει διαρκής απειλή”

Erdoğan speaks at Chatham House in central London.

Νέες βολές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας για μια ακόμα φόρα ότι η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα αντιμετωπίσει διαρκή απειλή, αν η Κύπρος συνεχίσει εκεί τις μονομερείς ενέργειες. Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες μετά το «μήνυμα» του Τούρκου προέδρου ότι από την Κύπρο ως το Αιγαίο και από τη Μαύρη θάλασσα έως τη Θράκη θα εφαρμοστούν πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Protesters in London railed against Turkish president Recep Tayyip Erdogan.

Σύμφωνα με το Reuters, oι νέες δηλώσεις Ερντογάν έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House. Στην ίδια ομιλία ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε χθες πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν το δικαίωμα να διαδραματίζουν ρόλο ως μεσολαβητές στη Μέση Ανατολή με την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιλέξει να είναι μέρος του προβλήματος παρά η λύση με το τελευταίο βήμα τους και έχουν χάσει τον μεσολαβητικό ρόλο τους στην ειρηνευτική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να μετακινήσουν επίσημα σήμερα την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια απόφαση που προκάλεσε ικανοποίηση στο Ισραήλ και οργή στους Παλαιστινίους.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5726765/Protesters-vent-fury-Turkish-president-Erdogan-UK-visit.html#v-2300264723269241286

Λόγο για αμοιβαία συμφέρουσα «στρατηγική συνεργασία» μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, που αποτελεί «αναγκαιότητα, παρά μία απλή επιλογή», έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλείνοντας το απόγευμα της Κυριακής το 7ο ετήσιο Φόρουμ Tatlidil, στο Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Απριλίου και μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε σημειώσει πως η πολιτική της Τουρκίας θα είναι πάντοτε σύμφωνη με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. «Από την Κύπρο ως το Αιγαίο και από τη Μαύρη θάλασσα έως τη Θράκη θα εφαρμόσουμε πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους βουλευτές του AKP ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Ιουνίου.

One thought on “Ανοιχτή απειλή Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.