Ο Ερντογάν στο Μπάκιγχαμ – Η συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Κάρολο

Στο Λονδίνο βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισκέφθηκε πριν από λίγο τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πριν από τη Βασίλισσα, ο Ερντογάν συνάντησε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, τον Πρίγκιπα Κάρολο. Η συνάντηση διήρκεσε γύρω στα 40 λεπτά και έγινε την ώρα που Κούρδοι και Τούρκοι συγκρούονταν με τη βρετανική αστυνομία κοντά στη Ντάουνιγκ Στριτ, επόμενο σταθμό του Ερντογάν για να δει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η ερώτηση δημοσιογράφου που εκνεύρισε τον Ερντογάν

Η ερώτηση μιας δημοσιογράφου του BBC, στάθηκε ικανή για να εκνευρίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η ερώτηση είχε να κάνει με τις ανησυχίες του Ανώτατου Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζείντ Ραάντ αλ Χουσεΐν σχετικά με την αυξανόμενη καταστολή στην Τουρκία ενόψει των πρόωρων εκλογών.

«Μη με κάνετε να γελάω! Οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεστε είναι προκατειλημμένοι. Στην Τουρκία έχουμε τις κάλπες. Διεθνείς παρατηρητές θα έρθουν να παρακολουθήσουν την διαδικασία και καλούμε και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο. Οι πολίτες θα ψηφίζουν παρουσία όλων αυτών των παρατηρητών. Όταν θα καταμετρηθούν οι ψήφοι θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής. Αν νικήσουμε ξανά όλοι θα πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα. Αν δεν νικήσουμε θα το σεβαστούμε κι αυτό. Τόσο απλά είναι τα πράγματα» ήταν η απάντηση του προέδρου της Τουρκίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.